Messiásvárás

2021. október 16. 15:59

Karácsony buktája után most éppen Zaj Péter szennyesét mossák.

2021. október 16. 15:59
null
Kontra
Facebook

„Olvasom a progresszív éttermiség (ön)felmentő magyarázkodásait, és eléggé sajnálom őket. Folyamatosan belecsúsznak a messiásvárásba, Karácsony buktája után most éppen Zaj Péter szennyesét mossák. Hogy MZP rendszeren kívüli, szétveri/összehozza a pártokat, hidat képez a jobb és a bal között, meg tudja szólítani a csalódott fideszeseket stb.

Néha ugyan Zaj Péter mond meredekeket, de utána bocsánatot kér. Mindezt beszűkült tudatállapotban, úgy tűnik, a jóeNbereknek lassan egy pávián is alkalmas miniszterelnök lenne, csak legyen már valaki. (Dávilának igaza volt, amikor megállapította: „A balosok számára a baloldali sajtó szokta megalkotni azokat a nagy embereket, akiket a természet és a történelem megtagadott tőlük.”)
Volt szerencsém hallgatni MZP-t több, mint öt percig. Sajnálattal közlöm a progresszív éttermiséggel, hogy Zaj Péter nem azért mond meredekeket, mert fáradt, hanem azért, mert képtelen a koherens gondolkodásra. Ahogy Oszkó Péter volt kedves ráerősíteni a kormánypropaganda toposzára: egyszerűen futóbolond.

Lehet ezt a függetlenobjektív ellenzéki sajtóban kozmetikázni, de ha Zaj Péter megnyeri az előválasztást, és utána áprilisig nem tiltják le a nyilvános szereplésekről (médiában, főtéren, sarki kocsmákban), akkor lesz munkájuk a szerecsenmosdatóknak. Mert – mint minden futóbolond – Zaj Péter is elszabadult hajóágyú, azonnal kimondja, ami az eszébe jut. Függetlenül attól, hogy azzal saját két perccel azelőtti mondandóját cáfolja, vagy épp megnyeri a ki tud a valóságtól a legtávolabb elrugaszkodni házi versenyt. Vagy csak szimplán hülyeséget beszél.

Ha már ennyire trendi a messianizmus, a magam részéről inkább maradok az eredeti Megváltónál. Kétezer évvel ezelőtt sokan valószínűleg őt sem tartották teljesen normálisnak, de amit mondott, az nagyon rendben van. Kétezer évnyi bizonyítékunk van rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. október 16. 20:07
Amish! Assgony haas györgy penzen kitanitott! Maki is egy ügynök, szelhamos! 7 gyerek, amish szekta!
zakar zoltán béla
2021. október 16. 19:48
kupleráj
szürkeSzarvas
2021. október 16. 18:28
Mzp futóbolnd. A gúnárnyakú Oszko helyesen definiálta-amit utolag probált szépiteni.
Istók3
2021. október 16. 17:53
"Kétezer évvel ezelőtt sokan valószínűleg őt sem tartották teljesen normálisnak, de amit mondott, az nagyon rendben van. Kétezer évnyi bizonyítékunk van rá." Ámen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!