Meggyőzni a vakcinaellenes vírustagadót

2021. október 15. 13:42

Na, ahhoz kéne csak igazán a székely furfang.

2021. október 15. 13:42
Tutiblog
Pesti Srácok.hu

„Minden eddiginél súlyosabb krízist él meg a román egészségügy a koronavírus-járvány miatt, egyes beszámolók szerint a súlyosan beteg fertőzöttek napokig fennakadnak a sürgősségi osztályon, ki széken ülve, ki hordágyon fekve várja, hogy felkerüljön végre valamelyik osztályra, hogy megfelelő ellátást kapjon. A súlyos tüneteket mutató betegek egyike sincs beoltva, köszönhetően a román politika és egészségügy kétfelé beszélő kommunikációjának, az oltásszkepszis éppúgy fertőz, ahogy maga a vírus. Ebben a tragikus helyzetben természetesen minden betegért aggódunk, mégis jobban az erdélyi magyarságért, amely szintén nem jár élen az oltakozásban. Hogyan lehet meggyőzni az összeesküvés-elméletek vallásos híveit, hogy talán éppen abban van az összeesküvés, hogy ne oltakozzanak?

Megrázó videó látott napvilágot nemrégiben arról, hogyan borítja be a koronavírus negyedik hulláma a román egészségügyet. A felvételek a legnagyobb bukaresti kórházban, pontosabban az Egyetemi Kórház sürgősségi részlegén készültek, ahol emberek összezsúfolódva várják, hogy valamelyik osztályon üresedés legyen, és végre tisztességesen ellássák. A kevésbé rossz állapotban lévő betegeknek csak szék jut, amíg le nem fordulnak róla, addig, akár napokig is ott várják oxigénmaszkban, hogy méltóbb körülmények között gyógyulhassanak. Mondjuk mostanság nem is bezzegromániázik senki, és mi sem fogunk – háborús helyzet, összeomló egészségügyi ellátórendszer, lehet az állapotokat még ennél is rémisztőbb szóképekkel jellemezni, egy a lényeg, tragikus, ami a szomszédos országban történik. A videón megszólaló egyik orvos ki is mondja a probléma gyökerét: a naponta tömegével és súlyos állapotban érkező fertőzöttek egyike sincs beoltva. Mint megjegyezte:

A román egészségügy és politika csődjét be sem kell jelenteni, a kudarc a betegek ijedt szemében látható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2021. október 16. 03:03
Rendeletileg be kell tiltani az oltást Székelyföldön, s akkor mindenki gyúródna, hogy titokban beoltassa magát!
garabonciás
2021. október 15. 20:57
A mai tömegdemokráciák alapállása némely kérdésben elég kínosan gagyi. Amihez nem ért (a facebookon nevelt csóka), ott nem győzködni kell, hanem előírást hozni és jól megbüntetni, ha annak nem tesz eleget. Problem solved.
VeJoLa
2021. október 15. 16:40
Az oltakozásnak önkéntesnek és kikényszerítetlennek kell maradnia. És ez nem vírustagadás. Influenza ellen se oltatja be magát mindenki! A kormány a választható vakcinákkal megtett minden tőle telhetőt!!!! Nem igazságos levírustagadózni azokat, akik a most már senki által se tagadott kockázatok ismeretében egyik vakcinában se bíznak! Az EU bezzegkultúrnépei sokaiban is sokan vannak így. Ezt tiszteletben kell tartani! Nálunk a kínait a szivárvány járatta le, az EMA-sakat a róluk megjelent hírek.
Haragosi
2021. október 15. 16:19
Aki a vakcina szkeptikusokat rögtön összeköti a vírustagadókkal az egyéb galádságot is képes elkövetni. Tudom vannak, akik szerint nincs is vírus. Azokkal máshogy kellene vitatkozni. De aki kérdéseket feszeget a havi 2-3 milliárd dolláros nyereséget termelő üzlet által lobbiztatott "vakcina" ellen, azokkal talán el kellene beszélgetni. Lehetne a tévében vitaműsort bemutatni ahol két orvos szakmai érvekkel beszél az oltás ellen és mellett. De mégsem lehet - miért is nem? Így marad az, hogy az ember olvasgat németül, angolul és olyan anyagokba ütközik, amik nagyon meggyőzőek és nem lesz kedve utána oltakozni. Németeseknek: www.tkp.at oldal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!