Talán egyszer Brüsszel is megérti

2021. október 25. 08:49

Nincs szabad egyén, ha a nemzet, amelyhez tartozik, nem szabad.

2021. október 25. 08:49
null
Köntös László
Facebook

„Vajon lehet-e szabad az egyén, ha a nemzet, amelynek része, nem szabad? Csak magyarként lehetek szabad. Egyszerűen azért, mert magyarságom nem valamiféle járulékos része annak, aki vagyok. Pont fordítva, a magyarság léte előfeltétele annak, aki vagyok. A nemzet megelőzi az egyént. 1956 azt mutatta meg újra és ismét, hogy a szabadság-kérdés nemzeti kérdés. Ezt Mohács óta tudjuk. Ez a magyar történelmi tapasztalat. Nincs szabad egyén, ha a nemzet, amelyhez tartozik, nem szabad. Ma is, Európa részeként, immár kiszabadulva a szovjet-blokk fogságából, csak magyarként lehetek szabad. Talán, egyszer, ezt Brüsszel is megérti. Tisztelet 1956 hőseinek!”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. október 25. 15:42
Csak egyéni szabadság létezik, te...
-Zsolt-
2021. október 25. 13:24
Az öreg az egypártrendszerben szocializálódott, most is ott érzi csak jól magát. Neki ez a "szabadság". Maradna inkább cetben élő, tengert szétválasztó, vízen sétáló, 800 évig élő figurákról való mesélésnél.
121212
2021. október 25. 11:51
Volt az a vicc, hogy "A konyak a dolgozó nép itala, amelyet a munkásosztály és a vele szövetséges dolgozó parasztság választott képviselői útján fogyaszt." Na így van Köntös a szabadsággal. A szabadság a népé, de azt Orbán Viktor útján gyakorolja.
..--..
2021. október 25. 11:31
-zsoltkom- " Nincs szabad egyén, ha a nemzet, amelyhez tartozik, nem szabad." Talán Köntös is megérti... nincs szabad nemzet, ha függ a világból elfoglalt szabad négyzetkilométerével a többi ilyen nemzettől. Ha a magyarnak csak magyarként lehet szabadsága, elveszti értelmét a Mennyországba való törekvés. :) Az hiszem a létfenntartás erősebb kötelék, mint hogy valaki közben nemzetisége szerint szabad-e. Ezt ékesen bizonyítja Orbán hintapolitikája a politikai pályafutásán. Adott politikai céljai szerint lesz orosz utáló, vagy orosz pénzek elfogadója. Muszlimellenes vagy muszlim kultúra dicsérő... egyházellenes vagy egyházat képviselő... illetve keresztény DNS. Magyarságot megőrizni, akkor amikor egész sokan külföldre menekültek élni vagy dolgozni? (TiborcRáhelék is most lesznek például szorgos spanyol keresztapák. Nekik a magyar nemzeti identitás nem jön össze magyar földön.) Magyarságot megőrizni, akkor amikor kétféle magyarra gerjeszti Orbán a magyart? Magyarságot megőrizni, akkor amikor akár 40 millióért szülnek a magyar anyák.. és nem nemzeti érzésből? Talán nincs magyar utálóbb ember a magyarnál.. most, hogy 3x 2/3 Orbánból vagyunk szabadok. De persze a gurulós Szent István is sokat tett a magyar szabad magyarságáért, ahogy mai magyar kereszténnyé fajzotta Orbánékat és a társaságát és a csodálóit. Nem szabadna elfelejteni, hogy ha így-úgy valaki szabad akar maradni, ahhoz a környezetének a szándéka-beleegyezése is kell. Globális szándék tartja fenn még a magyar nemzeti érzés lehetőségét is. Ha nem így lenne, egy valaki nemzet lenne csak az anyanyelvdiktáló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!