Keselyűk az ország fölött

2021. október 07. 08:37

Alacsonyan szállnak a kisnyilas ÁVH-sok az Apró-villánál.

2021. október 07. 08:37
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„A demokrácia ünnepe – így jellemezte a baloldal valamelyik korszakos zsenije az előválasztást. Egy másik világszenzációt emlegetett. Egy harmadik meg arról beszélt, hogy megtették az első lépést Orbán leváltására. Sőt a miniszterelnök a legnagyobb vesztese az egész előválasztási purparlénak, akár kezdhet is csomagolni, ha nem akarja az eredeti szerepkörében újranyitó Andrássy út 60-ban találni magát jövő májusban.

Demokráciaünnep? Én csupán azt látom, hogy a korábban a köztévé épületében tornagyakorlatokat végző, lépcsőkorlátról lógó, biztonsági őröket lökdöső, majd a parlamentben szónoki pulpitust lezáró, lószerszámos feliratot lengető, a Kossuth téren rendőrökre füstbombát hajigáló »politikusok« még magasabb bunkósági fokozatba kapcsoltak az elmúlt hónapokban. Alacsonyan szállnak a kisnyilas ÁVH-sok az Apró-villánál.

Immár naponta ígérnek börtönt, kényszermunkatábort, teljes vagyonelkobzást, földönfutóvá tételt, illetve akasztófát a kormánytagoknak meg minden fideszesnek. Előzőleg még csak a baloldal legkétségbeejtőbb kocajogászai merengtek a jogállamiság ideiglenes fölfüggesztéséről (amely ezek szerint mégiscsak létezik, ha föl akarják függeszteni!), kétharmados törvények feles többséggel való módosításáról, az alaptörvény kukába hajításáról – ma viszont már ez az alap, a »közös nevező« vágyminiszterelnökeik köré­ben. Csupán részletkérdésekben nem értenek egyet. Tudniillik: statáriummal vagy anélkül oldják meg az ország teljes fidesztelenítését, ha netán kezükbe kaparintanák a kormányrudat.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2021. október 07. 12:50
Ennyi kretén, agyatlan, tudatlan,életre alkalmatlan balos trollt meg nem láttam mint itt. De hát amilyenek a főnökeik, ezek sem lehetnek jobbak náluk. Nyüszitenek, mert látják a vesztük.
balbako_
2021. október 07. 11:23
Az eszetlen vagdalkozás a gyenge vereségét felismerő ember gesztusa.
Ekeke
2021. október 07. 11:05
Závecz: Publicus Medián Republicon Idea Lassan fel sem tudom sorolni, hányféle ballib+operettnáci "közvéleménykutató" és "intézet" ontja napi rendszerességgel a saját hülyeségeit. Mindezt hogy milyen pénzből , az rejtély.És persze a tomboló diktatúra közepén
Armageddon
2021. október 07. 10:48
Rágalmazásért elítélték azt a nőt, aki korábban azt állította, hogy Hadházy Ákos kisemmizte a nő apját. Az ellenzéki képviselőt a kormányközeli propaganda hónapokon át „szomszédgyilkossággal” vádolta. Most kiderült: ebből semmi nem volt igaz, a nő bocsánatot kért a bíróságon. Azt mondja, az újságírók beszélték rá a vádakra, az Origo és a Ripost azonban nem adják ki a cikkek szerzőit, azt állítják, fogalmuk sincs, kik írták a saját cikkeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!