Gerinctelen árulók, vagy kényszerpályára került idealisták?

2021. október 10. 18:08

Heti Válasz, Magyar Hang, Új Világ Néppárt és társaik.

2021. október 10. 18:08
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Tulajdonképpen is-is. Idealizmusukkal, a meg nem értettség frusztrációjába torkolló kiválasztottságtudatukkal nem csak kényszerpályára kerültek, hanem önmaguk hatása alá is. De most tulajdonképpen megírtam a cikk végét. Úgyhogy fejtsük ki az elejétől! A Heti Válasz valóban egy nagyon színvonalas, ugyanakkor érdekes, könnyen és jól olvasható lap volt nemcsak ellenzékben, de 2010 után is. Sokak számára jelentette a minőségi konzervativizmust és a minőségi újságírást; főleg azoknak, akiknek nem tetszett a Magyar Nemzet plebejusabb, populistább hangvétele, annak – különösen egyes újságíróinak – bizonyos ideológiai és/vagy retorikai megnyilvánulásai. Milyen vicces, hogy épp ugyanezek a legkifogásoltabb, legellentmondásosabb szerzők most már a legkevésbé sem zavaróak, miután a Magyar Hanghoz átejtőernyőzve már a kormányt szidják ugyanazzal az ideológiai háttérrel és retorikával. De megint előre szaladtam…

A G-Nap után, amikor Simicska Lajos einstandolta, és saját személyes bosszújának szolgálatába állította a HV-t, az MN-t és a Lánchíd Rádiót, valamint az azóta visszaszerzett HírTV-t, a munkatársak komoly dilemmában, döntési helyzetben találták magukat. Néhányan azonnal el tudtak helyezkedni valamelyik másik, a kormánnyal szimpatizáló médiumnál, de nem volt túl sok ezekből. A legtöbbek számára az egyik opció a felmondás és az ezzel járó egzisztenciális bizonytalanság volt, legfeljebb a remény, esetleg némi ígérettel megspékelve, hogy majd valamikor, valami lehetőség azért fog adódni. Például az akkor még felfejlesztés előtt álló és még »szélesgábori« szinten működő Echo TV-nél, vagy a korábbi formátuma helyett a Heti Válasz helyére belépni kívánó, megújított Figyelőnél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsattila60
2021. október 11. 11:52
Jeszi! Az már kiderült, hogy aki kritikát fogalmaz meg kedvenc miniszterelnökünk ellen, azok Soros zsoldjában állnak! Én csak abban bízok, hogy Mészáros Lőrinc vagyonából mindig futja a hozzád hasonlóan gondolkodó, igényes, széles látókörű újságírók megélhetésének biztosítására. Le az összes másként gondolkodóval!
olajfa1
2021. október 11. 08:50
Az árulóknak elő kellett bújniuk! MINDEN MAGYAR ÁRULÓ BEÁLLT Gyurcsány vezette "ellenzéki oldalra"... és MINDEN ADDIGI EREDETI IDEOLÓGIÁJUKAT FELADTÁK, ÉS A SUTBA DOBTÁK Gyurcsányért!...
hegyivadász
2021. október 10. 23:15
Ez jól esett. Ideje volt már ezt így megírnia valakinek!
amca
2021. október 10. 23:15
Jeszy ! Kezdhetted VONA így is : megélhetési bűn őzök. sic.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!