Ismeri-e a lehetetlent Orbán Viktor?

2021. október 27. 19:28

Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást.

2021. október 27. 19:28
null
Kárpáti János
Klubrádió

„Magyarországon az aktuális közhatalomról sok rosszat lehet és kell elmondani, de ez alól első látásra méltánylandó kivétel, hogy legalább oltáspárti: minden utcasarkon ott működik Merkely Béla, s vele együtt az oltás, valamint Magyarország.

Illetve – működik? Az oltottak száma csak csigalassúsággal nő, a múlt csütörtök óta mindössze 9 ezerrel. Annál inkább emelkedik a szennyvízben levő koronavírus-örökítőanyag koncentrációja, a napi új fertőzöttek, a halottak és a lélegeztetőgépen levők száma. Eközben Orbán Viktor és kormányzata mint ördög a tömjénfüsttől menekül a korlátozó intézkedések meghozatala elől, és rendre azzal – a különben helytálló – kijelentéssel hárítja az egyéb rendszabályokra vonatkozó felvetéseket, hogy csak az oltás jelent igazi megoldást. Talán úgy gondolja: ha elismerné azt, amit a szakemberek állítanak, hogy például a maszk jelentős mértékben akadályozza a fertőzés továbbadását, akkor azt az emberek úgy vennék, hogy nem is olyan fontos az oltás. Még ezt a logikát is hajlandó lennék elfogadni, de akkor, Miniszterelnök úr, tessék kiterjeszteni az oltási kötelezettséget. Hogy mást ne mondjak, az íreket rá lehetett arra szorítani, hogy a kocsmában ne cigarettázzanak, inkább az utcáról az ablakon kifelé fordított tévéképernyőn nézzék a meccset. Talán a futball világából vett példa utat talál az illetékes fülekhez. Tisztelt Orbán Viktor, Ön nem ismer lehetetlent. Hát akkor ne ismerjen, még választások közeledtével sem.”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. október 28. 22:39
Ördög. Tömjénfüst. Hit. Vallás. Egy ilyen az honnan ismerheti ezeket a fogalmakat (és a szeretetet még nem is említettem)?
Akitlosz
2021. október 28. 13:18
Tud-e korrekt és értelmes cikkcímet adni a Mandiner?
kolozsv
2021. október 28. 13:15
"csak az oltás jelent igazi megoldást" Bizony. Minden egyéb a beteg elmétek szüleménye.
NTLLK
2021. október 28. 10:01
Ha nem vezeti be, menekül. Ha bevezeti, diktátor! Van sapkád? Butabácsi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!