Fürjes úr mondataival szemben itt vannak a tények

2021. október 31. 15:05

Nem a főváros, hanem a kormány az, akinek a torkán akad a Biodóm.

2021. október 31. 15:05
null
Gy. Németh Erzsébet
Facebook

„Fürjes úr mondataival szemben itt vannak a tények: Budapest vezetése az utolsó, 2021. márciusi FKT-ülést követően 2021. április 26-án elküldte a módosító javaslatait a megállapodásra vonatkozóan, május 20-án kértük, hogy azt olvassák el és véleményezzék ezeket, június 25-én megismételtük ezt a kérést, augusztus 31-én kelt levelünkben pedig jeleztük, hogy a befejezés érdekében új javaslatot fogunk tenni. Amit októberben meg is tettünk.

Azt kell, hogy mondjam, hogyha igazat mondott államtitkár úr, amikor azt mondta, hogy »nem tudja, hogy áll a beruházás«, akkor a saját hibájára, a saját mulasztására mutatott rá.

Ha viszont nem igaz, akkor csak ki akart térni a kérdés elől, és én ezt meg is érteném. Hiszen a Biodóm a legékesebb példája annak, hogy a kormány bünteti Budapestet – amíg a nyilvánosságtól távol, a Tarlós-önkormányzat sötét folyosóin dőlt el, hogy a Pannonpark-projekt nem 16, hanem 44 milliárd forintnyi közpénzt emészt fel, addig szó nélkül fizetett a kormány.

Nem a főváros, hanem a kormány az, akinek a torkán akad a Biodóm: ez egy kormányzati forrásból zajló beruházás, amiről a Fidesz-vezette önkormányzat döntött, és amit Budapestnek e pillanatban el kell szenvednie.

És a lényeget tekintve tökéletesen egyetértek Fürjes úrral: ha valaki okozott egy problémát, annak megoldásában is részt kell vállalnia. Tessék uraim, vállaljanak részt!”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ügyek
2021. november 01. 22:37
Megváltoztatta a nevét, de semmit nem változott! Az Átlátszóval és HVG-vel vitatkozzon!
csulak
2021. november 01. 17:56
amiota baloldal karmai koze kerult Butapest semmi fejlesztes nem tortent, ez teny ! 2 ev alatt csak akadalyoztatok mindent, mikozben a zsebeiteket tomitek kozpenzel !SOHA TOBBE BAL OLDALT !
olajfa1
2021. november 01. 15:56
Katasztrófa vagy Bözsi!
Lolka-Bolka
2021. november 01. 11:38
Kommunista nem vesz el csak hazudik .... hitvany egy 2 es ez a zsirdiszno . Nonek nem lehet nevezni kibassxa meg ezt a formedvenyt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!