Ez egyre jobb

2021. október 25. 16:38

Most ontológiát oktat Márki-Zay.

2021. október 25. 16:38
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Ez egyre jobb. Most ontológiát oktat Márki-Zay.

Ki vagyunk mi? És ti kik vagytok? Mi ti vagyunk! Ti mi vagyunk! Én vagyok te, te meg én! Ott állok melletted, te meg ott állsz velem szemben melletted! Te én vagyok! Kőfaragók vagyunk és mozgássérültek. Férfiak, nők, kicsik és nagyok. Ezek vagyunk mi! Ezek vagytok ti! Nehézáramú villanyszerelők és kurátorok a táncszínházban! Mi ti vagyok, ti meg mind én vagyok! Különbözünk az egyformaságban, egyek vagyunk az eltérésekben. Összefogtunk mi, azaz ti, aki én vagyok! Zsidók és hottentották! Itt mi most! Azért jöttem, hogy legyőzzem azt, aki meg akar minket osztani! Vagyis engem, mert én mi vagyunk, vagyis ti! Ti meg én, te meg mi! Cigányok és több kötetes alanyi költők! Ezek vagyunk mi!”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agrippa
2021. október 26. 08:53
Ne ragozd Cookie, mert megőrülök!
tetx
2021. október 26. 00:04
Miért emeli ki a sajtkészítőket?
pollip
2021. október 25. 20:57
Naggggyon jó:-))))
NTLLK
2021. október 25. 19:50
Itt valami félreértés lesz. Nyilván nem a létről, hanem a "lé"-ről oktat filozófikusan. (Lásd szerelem angolul: love, magyarul lóvé)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!