Európában egyre többen látják, hogy Orbán milyen messze került az európai értékektől

2021. október 01. 18:07

Mindez azonban sajnos nem csupán a miniszterelnök problémája.

2021. október 01. 18:07
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Orbán Viktornak valamilyen okból nem volt ideje fogadni, de én találkoztam az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottságának tagjaival. A bizottság a magyar kormánnyal szemben folyó 7-es cikk szerinti eljárás keretében figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a jogállamiság helyzete Magyarországon. Sajnos el kellett őket szomorítanom: megbeszélésünk során szóba került, hogy Orbánék hogyan építik le szisztematikusan a jogállamot, hogyan él vissza a járványügyi védekezésként bevezetett, majd »úgy felejtetett« veszélyhelyzeti szabályozással. Beszéltünk az ellenzéki vezetők által vezetett önkormányzatok kivéreztetéséről, azok kizárásáról az EU-s forrásokból (sértve az EU diszkriminációmentességre vonatkozó alapelveit), az egykor független, szakmai intézmények megszállásáról, az egyes társadalmi csoportok elleni gyűlöletkampányokról és az ország folyamatos kifosztásáról – egyszóval a Fidesz politikájáról.

Úgy vettem észre, hogy még a bizottság szélsőjobboldali képviselőit is meglepte, hogy a kormány hogyan politizál a saját országa ellen a politikai és gazdasági hatalom megtartása és megszerzése érdekében. Európában is egyre többen látják, hogy Orbán Viktor milyen messze került az európai értékektől. Mindez azonban sajnos nem csupán a miniszterelnök problémája.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2021. október 04. 15:03
A két jobboldali LIBE bizottsági tag sajnos azt nyilatkozta, hogy KG hazudott ezzel a FB poszttal és egyébként is úgy írták le, mint a legjelentéktelenebb figurát, akivel találkoztak. Nem baj! Rálépett a gyurcsányi úta. Az ő nyilatkozatai után is korrigálni kellett a kormányfőknek, akikkel találkozott.
syphax
2021. október 03. 08:53
"....Európában egyre többen látják, hogy Orbán milyen messze került az európai értékektől...." NA, EZ BIZTATÓ......BAZZDMEG, TE HÜLYEáLLAT A JERKENAGYANYáD!
Lmcwelt
2021. október 02. 18:22
Mondj már egy ejrópai értéket geri! Csak egyetlenegyet ha kérhetném!
Vainamoinen
2021. október 02. 11:55
KamuGeri soha életében nem mondott igazat. Az EU delegációnak hazudni hazaárulás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!