Erős honvédség, erős ország

2021. október 04. 08:00

Ukrajna ellenségnek tekinti hazánkat és a balkáni puskaporos hordó kanóca is újra sistereg.

2021. október 04. 08:00
null
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet

„»Fejlesztjük a magyar haderőt, megvédjük Magyarország határait!« – írta ki Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára. »A haza védelme érdekében a teljes társadalomra szükség van. Nemcsak harmincezer aktív és húszezer tartalékos katonára, hanem mindenkire a társadalomban. Fiatalokra és idősekre egyaránt« – fogalmazta meg több fórumon is Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az üzenetek egyértelműek, akár közhelyeknek is gondolhatnák ezeket, de nem azok. A marxizmus–leninizmus proletár internacionalizmusára építkező, a II. világháborút követő bűnös nemzet pszichológiai alapvetésével operáló több évtizednyi liberális agymosás után korántsem egyértelmű a helyzet. A közösségi oldalakon a Magyar Honvédséggel kapcsolatos cikkek, írások után számolatlanul olvashatók olyan posztok, bamba kérdések, hogy minek hadsereg, miért kell fejleszteni a haderőt.

A baloldal hangulatkeltői nem számolnak azzal, hogy az elmúlt három évtizedben háromszor került hazánk fegyveres konfliktus szélére. Nem számolnak azzal, hogy évtizedek óta nem látott geo­politikai átrendeződés zajlik a világban és Európában is. Az sem érdekli őket, hogy Ukrajna hadban áll és ellenségnek tekinti hazánkat, hogy a balkáni puskaporos hordó kanóca újra sistereg. Azt sem akarják belátni – az egyenes adásban közvetített kabuli képek ellenére sem –, hogy az Egyesült Államok már nem az, ami volt a NATO-ba lépésünk idején, a világ egyedüli meghatározó szuperhatalma. Az sem túl biztató, hogy a globális üzleti és diplomáciai érdekek bármikor felülírhatják a szövetségesi kapcsolatokat.

Sokan máig nem vallják be, hogy 2015 óta tömeges népvándorlás zajlik, aminek káros hatásaitól Magyarországot csak a honvédség erőivel felépített és őrzött műszaki és jogi határzár védi meg. A pandémiás helyzet kezelése vagy az évről évre visszatérő árvizek elleni védekezés is sokkal nehezebb, technikailag szinte lehetetlen lenne a honvédek és a különleges technikai eszközeik nélkül. A NATO mi vagyunk, annyi és akkora segítségre számíthatunk, amit mi tudunk nyújtani szövetségeseink számára. Áldozatvállalás nélkül nincs független Magyarország.”

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. október 04. 22:35
"Áldozatvállalás nélkül nincs független Magyarország.”" Áldozatvállalással sincsen sajnos.
Ati Papa
2021. október 04. 12:47
Nagyon jó úton halad a haderőfejlesztés , bár sok hadfelszerelés sajnos csak évek múlva lesz hadra fogható, a saját gyára termelése is csak lassan indul be. Jó a koncepció, jó és tisztán látó a hadvezetés. Azért talán már most is odébb vagyunk az albán légvédelem (ökölrázás az ég felé) színvonalától. Remélem , hogy addig sem jut eszébe az ukránoknak, amit az egyik erősen ittas katonai vezetőjük delirált, hogy ha a magyarok sokat ugrálnak rövid idő alatt elérik Budapestet.
Ildikó99
2021. október 04. 12:34
Az okos tudja hova kell majd szavazni a hülyének meg súgni sem lehet annyira hülye
Csigorin
2021. október 04. 09:54
megmondta mar Napoleon : aki nem hajlando a sajat hadsereget etetni, az hamarosan az ellenseget lesz kenytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!