Erőmű

2021. október 11. 15:36

Atomerőművek nélkül a fejlett világ klímacéljait nem képes elérni.

2021. október 11. 15:36
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Elég komoly energiakrízissel készül szembenézni Európa ezen a télen. A helyzet egyre világosabban demonstrálja a ballib világértelmezés használhatatlanságát. Ezúttal az atomerőművekről van szó, amelyek nélkül a nyugati világ semmiképpen nem képes megfelelni a klímacélok és a növekvő energiaigények kettős kívánalmának.

A ballibnek a kommunistáktól örökölt voluntarizmusa a népnevelésben és a szélerőművekben, kisebb részben a naperőművekben látja a megoldást, és – sajnos eredményes – harcot hirdetett az atomenergia használata ellen.

Ebből az lett, hogy a bezárt és meg nem épült atomerőművek helyettesítésére tovább égetik a szenet, mellé rengeteg földgázt, ami persze az egekbe emelte a földgáz árát, hatalmas nyereséghez és politikai ütőkártyákhoz juttatva Oroszországot és a többi gázexportőr államokat.

Ne feledjük: a magyar ballib is atomerőműellenes, leállítanák a Paks II. építkezést, talán Paks I-et is leállítanák. Amivel a nyugat sok más ostobasága mellé az energiaválságot is importálnák.

Tegyük világossá: a ma ismert technológiák mellett atomerőművek nélkül a fejlett világ nem hogy a klímacéljait nem képes elérni, a puszta működését sem tudja fenntartani.

Mindenkinek javaslom, hogy a körzete képviselőjelöltjeinek tegye föl a kérdést: győzelmük esetén mit tennének Paks II-vel? A válasz mindnyájunk jövőjéről szól.”

Fotó: Bencsik Gábor, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. október 12. 22:11
Melyik is harcolt a nagy zöldségért? Az a széllel bélelt Bernadett, vagy az a másik? Tőlük kellene megkérdezni ezeket, szembesítve a gyűlöletükből fakadó zavartságukkal.
Vallasz Vilmos
2021. október 12. 08:44
Most akkor van klímaváltozás vagy nincs? El kellene végre dönteni.
kulszek
2021. október 12. 02:28
Ismétlem: A "zöldebb” atomenergia létezik! Már évtízedek óta kidolgozott az eljárás. A tórium mint hasadó üzemanyag sokkal elterjedtebb és olcsóbb mint az uránium, nem termel fegyver-alapanyagot, a régi technológia kiégett fűtőelemeit is le lehet bontani benne és a keletkezett hulladék lebomlási ideje néhány száz év, vagyis a tárolás nem jelent megoldhatatlan problémát. Lásd például a Svájci Fizikai Társulat legutóbbi összefoglalóját a témában (angolul): https://www.sps.ch/fileadmin/doc/Focus/Focus.1_Web.pdf Kizárt dolog hogy a qvantum-fizikus Merkel asszony ezt nem értené. Talán az ipari lobbik és a katonai érdekek miatt nem került mostanig alkalmazásra. Egy energia-ínséges időszakra viszont kitűnő megoldás, állítom! Szóval, legyen egy Paks III, tóriummal üzemelve! Ez ma már kizárólag politikai akarat kérdése. A magyar kreativitás megnyilvánulhat, a más országok politikájától való függés jelentősen csökkenni fog. Hajrá magyarok!
MZperX
2021. október 11. 23:08
Paks II. ráadásul manőverezhető lesz. Az igényeknek megfelelően éjszaka akár 50%-ra is vissza lehet terhelni. Ezt csak a legmodernebb blokkok tudják, ami nagyon fontos a mai liberalizált árampiacon, ahol tőzsdén adják-veszik a MW-okat. Azt még nem tudni, hogy az elektromos hajtású közlekedési eszközöket miről fogja a sok sötétzöld politikus feltölteni. Bár a Swarc Conchitát ez már nem érinti, mert lezuhanyoztatta a rollerét... Neki marad, a háztetőre szerelhető atomerőmű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!