Orbán Viktor a tőle megszokott szerénységgel tudatta, hogy ő most akkor „úton Góliáthoz.”

2021. október 21. 15:41

Ha már Dávid és Góliát, akkor még a várható hatalmas győzelme előtt emlékeztetném Orbán Viktort.

2021. október 21. 15:41
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Elindulván a brüsszeli EU-csúcsra, Orbán Viktor a tőle megszokott szerénységgel és dicsérendő visszafogottsággal tudatta az ő népével, hogy ő most akkor »Úton Góliáthoz.«

Ha már Dávid és Góliát, akkor épp időben, még a várható hatalmas győzelme előtt emlékeztetném Orbán Viktort arra, amit Louis Ginzberg The Legends of the Jews (IV, 4) című hatalmas gyűjteményéből tudhatunk: »Amikor Dávid győztesen tért vissza a Góliáttal folytatott harcából, Izrael asszonyai arany- és ezüstdíszeket adtak át neki.« Vagyis Dávid nem ellopta Izrael asszonyainak arany- és ezüst ékszereit, hanem felajánlásként, szabadon megkapta tőlük azokat. Ám – mint folytatódik a történet – Dávid »félretette valamennyit és még a hároméves éhínség alatt sem érintette ezt az alapot«, mert bűnös volt, s a Templomot nem ő, hanem csak az utóda, Salamon építhette fel.

Pech.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2021. október 22. 12:40
Azt hiszem megteremtették az " alapot " pl. a MNB aranytömbjeivel, a visszavásárolt állami vagyonnal stb.
Laudaricus
2021. október 21. 23:37
Bocs, mellékattintottam, mínusz egy "lájk" számolandó. Egy református államférfi nem tudhatja tökéletes alapossággal Izrael történetének minden apró részletét... Nekünk Magyarország és a Magyar Királyság múltja a kiindulópont.
Flagellator1974
2021. október 21. 21:26
Nyitom az észcsapot gyuhri, kérlek állj alá.
Pitypangocska
2021. október 21. 21:04
Hasonló helyzetben anusotokat szolgálatkészen előkészítve, letolt gatyával, egy pillanatra ki nem egyenesedve utaznátok a "tárgyalásra". Mert Ti ilyen állapotban érzitek jól magatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!