Stop Dobrev?

2021. október 05. 07:11

Végighallgattam Karácsony és Márki-Zay vasárnapi kampánygyűlését, és elment a kedvem az élettől.

2021. október 05. 07:11
null
Bauer Tamás
Facebook

„Amerikai előválasztásokon fordul elő, hogy egy jól szereplő jelölttel szemben a többiek megpróbálnak összefogni, és az ilyen összefogás jelszava Stop XY szokott lenni. Ez is eszembe jutott arról, ahogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a hét végén arra szövetkezett, hogy összefogva megakadályozza, hogy Dobrev Klára megnyerje az előválasztást. De van friss, közelebbi példa is.

Sok oka van annak, hogy a tizenhat éven át Angela Merkel mögött álló CDU-CSU elvesztette az idei német választást, de az egyik ok kétségtelenül az, ahogy a CDU-CSU vezető politikusai az elmúlt hónapokban arról győzködték egymást és a választókat, hogy a másik kereszténydemokrata politikus miért nem lenne jó pártelnök illetve kancellárjelölt. A közös kancellárjelölt tekintetében teljes sikerrel jártak, ő elbukott, de az őt támadók tekintélye sem emelkedett.

Végignéztem, végighallgattam mind Karácsony, mind Márki-Zay vasárnapi kampánygyűlését, és elment a kedvem az élettől. Mindkét összejövetel arról szólt, hogy miért ne legyen, sőt: miért ne lehessen Dobrev a közös miniszterelnök-jelölt, és nem arról, hogy milyen nagyszerű dolog lenne túljutni végre az Orbán-féle rémálmon, és miért ők tudnák utána a legjobban vezetni az országot.

Tudom persze, a közvélemény-kutatók megállapították, hogy Dobrevnak nagy az elutasítottsága. Csakhogy a támogatottsága is. Mi van, ha miután egy héten át magyarázzák, hogy mért nem tudja leváltani Orbánt, mégis ő nyeri meg az előválasztás második fordulóját?”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neduddki007
2021. október 06. 21:48
A körmös Bauer fia, jobb ha rémesen kussol, és örül, hogy apja áldozatainak még élő keszármazottjai nem keresik meg egy kis körömápolásra. Csak ahogy apuka csinálta....
zenebono
2021. október 05. 20:37
Nem tudom mi ez a meglepődés. Az előző választási rendszerben ez volt a szokás. A második fordulóban visszalépegetni. Akkor nem zavart bauerkém?
zsolti123
2021. október 05. 20:18
Akkor Bauer már a túlvilágról szól hozzánk?
The trasher
2021. október 05. 20:10
Kedves Bauer Tamás! Nagyon elkésett, nem most kellett, hogy elmenjen az életkedve, hanem sok-sok évvel ezelőtt. Még most sem késő megvilágosodni. De nem ám csakúgy belvárosiasan, félig-meddig....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!