Az előválasztás hete

2021. október 03. 07:38

Mivel a Fidesz még előválasztást sem rendezett, lehet, hogy az ő támogatásuk nulla?

2021. október 03. 07:38
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (úgynevezett kormányinfóján), hogy mivel az ellenzéki előválasztáson több mint 630 ezren vettek részt, ez azt jelenti, hogy a választásra jogosultak legalább 8 százaléka támogatja az ellenzéket. Ezzel szemben a tény az, hogy nem ezt jelenti, hanem azt, hogy ennyien bele akartak szólni abba, kik képviseljék az ellenzéket. Mivel a Fidesz még előválasztást sem rendezett, lehet, hogy az ő támogatásuk nulla?

Azt állította Orbán Viktor (szokásos interjújában, a Kossuth rádióban, amelyben nem beszélt az előválasztásról), hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány ismert alakjai szeretnének visszatérni a magyar politika élére. Ezzel szemben a tény az, hogy sem Dobrev Klára, sem Karácsony Gergely, sem Márki-Zay Péter nem volt a 2002-2010-es időszak ismert alakja, mint ahogy Jakab Péter vagy Fekete-Győr András sem. Az viszont biztos, hogy Orbán azt szeretné, ha Gyurcsány vezetné a koalíciót. Az ő szavazata tehát Gyurcsányé.

Azt állította Gulyás Gergely miniszter (szintén a kormányinfón), hogy a Jobbik gyökereihez visszanyúló, de újszerű gyakorlat, hogy egy ellenzéki frakcióvezető testőrökkel veszi körül magát. Ezzel szemben a tény az, hogy nem újszerű. Orbán Viktort ellenzéki korában szintén védték testőrök. Fő személyi testőre pedig az a Hajdu János volt, aki jelenleg a Terrorelhárítási Központ vezetője. Lehet, hogy Gulyás Gergely kisfiús arcú, de akkoriban már fideszes nagyfiú volt. Nem emlékezne rá?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2021. október 04. 20:09
Az általános iskola nyolcadikosoknak készülő központi, matek feladatsorai közé újfajta feladatok is bekerülnek, aktualizált megfogalmazásban. Pl. Adja meg a fennálló arányossági viszont az alábbi szöveges feladat alapján: Egy Bolgár nevű évente öregedő újságíró és a szellemi teljesítménye közötti kapcsolat alapján. Jó megoldás: 5 pont.
Hopsz Juliska
2021. október 04. 19:18
"Mivel a Fidesz még előválasztást sem rendezett, lehet, hogy az ő támogatásuk nulla" - Biztos? Miért kell a bohóckodás? Akit indítanak ismerjük, és eddig bizonyított. Az előválasztáson gyurcsány kigolyózott helyileg elismert embereket - még ha csak rájuk tudnék szavazni, emiatt akkor sem!
1000bocs
2021. október 04. 15:27
Jajdrágabolgárúr, olyan bitának tetszik lenni.. Egyébként nem fáj? A főpolgármesteri első közgyűlésé, ahol egyébként Gyurcsánynak a világon semmi dolga nem volt ugyan de megjelent a terem közepén, ahol Gyurcsány a világon semmi tisztséget nem visel mégis körülötte csoportosult mindenki, nem véletlenül csupa régi Gyurcsányista lett kijelölve mindenfontosabb pozicióba? Ha most Karigeri vagy Dobrevklára lesz a miniszterelnök, vajon csupa korábbról már ismert, vagy csupa ismeretlen név lenne miniszter, államtitkár aatöbbi. Jajdrágabolgárúr, ez még magától is akkora butaság, hogy magától hasad.. Nem fáj..?
Volo
2021. október 04. 11:13
Bolgár, te hülyébb vagy mint régebben! Pedig már akkor is elmenet az eszed!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!