Apokalipszis holnap?

2021. október 27. 18:32

A miniszterelnököt a Habony-stáb észrevétlenül leválasztotta a covid-problémáról.

2021. október 27. 18:32
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Van az a vicc, hogy Chuck Norris elkapta a koronavírust – de aztán elengedte. Talán semmi sem írja le pontosabban azt a szerepet, amelyet a kommunikációs stábja az eredetileg elbagatellizált járványhelyzet komolyan vételének pillanatától, 2020. március 13-tól elkezdett megkomponálni Orbán Viktornak. Ő tartotta féken (félkézzel, felgyűrt ingujjban) a terjedő vírust, ő fogadta a hajnali maszk- és vakcinaszállítmányokat a reptéren, neki jelentettek a katonai igazgatás alá helyezett kórházak egyenruhás elöljárói, ő gondoskodott a lélegeztetőgépektől a vakcinákig mindenről.

A mutatvány olyan értelemben sikerült, hogy a lakosság jelentős, elsősorban a Fidesz ellenőrizte sajtóból tájékozódó hányada meg van győződve Orbán hőstetteiről – a rekordmagas járványhalálozás, illetve a szintén rekordmértékű államadósság-növekedés árán elért, de legfeljebb átlagos szintű gazdaságvédelmi teljesítmény ellenére. A szellemi táplálékát a KESMA és a »közmédia« útján beszerző kétharmad számára Orbán egyszerre volt a védekezés arca és bajnoka; a szándékosan határozatlanra, csetlő-botlóra (de azért szerethetőre) fazonírozott tisztifőorvos asszony határozott, operatív és persze férfias ellenpontja.

A mindezidáig jól működő akcióhős sztoriban most tartunk az »elengedte« résznél. Nem csak azért mondjuk ezt, mert a negyedik hullám egyelőre szabadon, mindenféle korlátozó intézkedés nélkül terjed, immár napi több tucat halálos áldozatot követelve. Hanem azért is, mert a miniszterelnököt a Habony-stáb észrevétlenül leválasztotta a covid-problémáról. Hetek vagy inkább hónapok óta nem mondott nemhogy érdemit, de gyakorlatilag semmit a járványról. Ilyen biztosan nem fordult elő azóta, hogy a kór felütötte a fejét. De nem is bízta másra a feladatot: a járványvédelem, ha működik egyáltalán, most egyszerre arctalan és irányítatlan.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. október 31. 11:44
Pontosan ez a valós helyzet. Orbán Viktor dolgozik, te meg hülyeségeket firkálsz jó pénzért.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 28. 10:37
- Magyarországon annyi vakcina van ami elég a teljes lakosság négy alkalommal történő beoltásához - Ha korlátozások vannak az a baj, ha nincsenek korlátozások az a baj - Ha van kórházi kapacitás az a baj, ha szűkös a kórházi kapacitás az a baj Magánvéleményem, hogy mivel 24 órán belül bárki fel tudja venni az oltást, innen mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy megpróbál belehalni a Covid influenzába, vagy viszi lábon mert a szervezetét felkészítette rá. Ezzel kapcsolatosan a továbbiakban bármilyen kritika a kormánnyal szemben álságos, ont annyira mint az ellenzék elmúlt egy évi folyamatos oltás, és korlátozás ellenes megnyilvánulásai.
Kormánypárti1
2021. október 28. 08:36
Szóval ballibsi zugfirkászoknak kiadták az új irányt a fogáskeresésre. A Kárpáti majom is ezt a szart fűrészeli. De ez nagyon jó jel!! Azt jelenti, hogy az összefosás egy kalap szar, nagyon nem hozta az elvárásaikat ezért mindent meg kell próbálniuk hogy valahogy rombolják a kormány megítélését. Csakhát ahhoz ők szerencsére hülyék. :)
kunfia
2021. október 28. 07:37
"Muszáj hazudnia,mert túl sokat lopott!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!