A mai magyarok méltó utódai az 1956-os hősöknek

2021. október 23. 09:12

Mutassuk meg a világnak és a hatalomért remegő baloldalnak: nem felejtünk!

2021. október 23. 09:12
null
Simicskó István
Magyar Nemzet

„Nagyon sok tekintetben mondhatjuk, hogy a világjárvány ellenére 2021-ben jó helyzetben van Magyarország. Itt élünk Európa közepén, szabadságban. A Trianon után kivéreztetett hazánk újból magára talált, a határon túli nemzettestvéreinkkel a közjogi újraegyesítés is megtörtént. Fizikai és erkölcsi értelemben is kimutattuk együvé tartozásunkat a honosítás és az állampolgárság megszerzésének lehetőségével, a környező népekkel és országokkal pedig az elmúlt száz év talán legjobb viszonyát ápoljuk. Súlya van annak, amit ma Magyarország mond és tesz. Részesei vagyunk a legerősebb katonai és politikai szövetségeknek. Végre olyan pályán vagyunk, amellyel végleg kiheverhetjük a negyvenévnyi kommunizmus okozta lemaradást és a rendszerváltás utáni szocialista kormányok ámokfutásait.

Ugyanakkor nem dőlhetünk hátra, mert szuverenitásunk megőrzéséért folyamatosan küzdenünk kell. A legnagyobb harcot szellemi, ideológiai színtéren kell megvívnunk, olyan ellenféllel, amellyel sorsközösséget vállaltunk. Soha nem volt kérdés, hogy Európához tartozunk, de a brüsszeli bürokraták elfelejtették, hogy az Európai Unió egy intézményi keret, egy eszköz, amely a tagállamokért, a tagállamok által biztosított hatáskörökkel létezik, és nem nem uralkodhat a tagállamok felett, azokat zsarolva és egymás ellen kijátszva. Brüsszel most olyan nyomást gyakorol ránk, olyan vállalhatatlan ideológiát kényszerítene a magyarokra, amely lerombolni hivatott a meglévő identitásunkat minden lényeges értelemben. Ezt felelősen gondolkodó ember nem fogadhatja el.

Az unió alapító atyáinak szándéka az erős, szuverén nemzetek együttműködésén nyugvó, egymás segítését, egymás értékeinek megőrzését és a tagállamok kiteljesedését szolgáló kapcsolat kiépítése volt, amely mára a gazdasági eszközökkel való fenyegetés és önfeladásra kényszerítés rendszere lett. A határainkra nehezedő migrá­ciós nyomás sem egyszerűsíti a konfliktusok feloldását, hiszen az unió évek óta képtelen érdemi intézkedésre a bevándorlók újabbnál újabb hullámainak megállítása érdekében. A mi álláspontunk világos: erős Magyarországot csak olyan polgárok tudnak építeni, akiket ezeréves keresztény gyökerek és biztos családi kötelékek tartanak meg a nehézségek idején.”

Fotó: Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. október 23. 11:36
1956-os vers egy ausztráliai emigráns folyóiratból KÉRDÉSEK, amelyeket csak önmagának tett fel egy vogul származású szovjet katona Hol a csatorna? Ez itt Szuez? Csak egy zordon lánchidat látok, rajta ijesztő kőoroszlánok. De hol a csatorna, a hajók? Hol vannak az angol harckocsik? Nem tudtam, hogy Szuezben is már novemberben havazik? Mi lesz velünk itt tavaszig? A foglyok valami ismeretlen, mégis ismerős nyelven beszélnek. Hátuk mögött a kőoroszlánok, a dideregtető sunyi végzet. Ez itt Magyarország. A tisztek ezt már eleve pontosan tudták? A medve-őst látom álmomban, nem sivatagot, nem csatornát. Ezek itt rokonaink Ázsiából, emelkedik a medve-isten, hely van elég, ha nem is a földön, mindnyájan elfértek az égben. Robbannak Molotov-koktélok, összezavarodnak a dolgok. Meghalok úgyis, ha nem állok át. Szívem helyén lobog a fétis. Ez itt Magyarország, ahol otthon lehetnék végre én is. (Adelaidei Magyar Értesítő, 2019. október.)
Lauder Stenonis..
2021. október 23. 11:10
Azért a kínai komcsik seggét fényesre nyaló fidesz (meg a hozzá kapcsolódó kis kullancs kdmp) inkább kussoljon. Mert ti fideszeses hazaárulók is magyarok vagytok. A nemzetünk szégyenei. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Aegopolis.
2021. október 23. 10:56
Ah, milyen eredeti gondolatok... ugyanezt évekkel ezelőtt is írhatta volna mondjuk Németh Szilárd is. A Fidesz már SEMMI ÚJAT nem képes mondani.
Kanmacska
2021. október 23. 10:56
Ne feledjük: 1956 nem a szocializmus vívmányainak megvédéséről szólt. Sőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!