A kaloda változatlan, de a bolsevik vallás ma szabadelvűnek, liberálisnak nevezi saját magát

2021. október 02. 21:44

Az 1917-es bolsevik puccsot a világtörténelem egyik legsokkolóbb traumájának tartom.

2021. október 02. 21:44
null
Borvendég Zsuzsanna
PestiSrácok.hu

„Többek között azért, mert olyan pusztító járványt terjesztett el a Földön, amelynek száz évvel később sem ismerjük az ellenszerét. A kórság pusztít, újabb és újabb hullámokat vetve terjed a világban, és nincs vakcina, amely feltartóztatná. Mi, magyarok elsők között kaptuk oltást a ragály ellen 1919-ben, de védettségünk így sem kifogástalan.

IMMUNVÁLASZ

A kommün 133 napja olyan tanulság volt számunkra, amely átmenetileg – hazánk történelmében oly ritkán előforduló – nemzeti minimumot teremtett: a két világháború között kevesen voltak, akik visszasírták a vörös terror hónapjait, vagy a társadalmi igazságosság megvalósítását vélték volna felfedezni a népbiztosok intézkedéseiben. Azok, akik így gondolták többnyire kirajzottak a nagyvilágba, a kommunista hálózatok és a szovjet titkosszolgálatok kötelékében támadták a rendet ott, ahová éppen vezényelték őket.

HORTHY AMENNYIRE LEHETETT, KISZORÍTOTTA A BOLSEVIKEKET

Hazánkban illegalitásba kényszerültek a bolsevik gondolatok. Horthy Miklós és a magyar kormányzat igyekezett ellenállni annak a nyomásnak is, hogy a megcsonkított, erőforrásaitól megfosztott trianoni Magyarország gazdasági függésbe kerüljön a Szovjetunióval szemben.”

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2021. október 04. 09:42
Javaslom elolvasni:Edvard Radzinszkij Koba I-II könyvét is, aki kiváncsi a kortörténetre.
victor2
2021. október 03. 21:41
"Az állam dolga lenne sittre vágni a kommunistákat. Ha tényleg lett volna rendszerváltás, akkor meg is tette volna. Minden egykori MSZMP tag felelős a kommunista diktatúra fenntartásáért különböző mértékben." Az MSZMP-nek összességében kb. 800 ezer tagja volt (s akkor még nem számoltunk a családtagokkal, szimpatizánsokkal), jóllehet ez a létszám jelentősen lecsökkent a rendszerváltás idejére. De azért, lelked mélyén, azt te sem gondolod komolyan, hogy százezreket csak úgy sittre lehetett volna vágni pusztán párttagságuk miatt? Gondolod, hogy egy ilyen polgárháborús helyzetben előbb-utóbb ne lett volna a lehetséges sittre vágandók egy részének nyakában géppisztoly?
llnnhegyi
2021. október 03. 12:36
Gratulálok! Okos,intelligens írás! Hajrá Zsuzsanna!
írmag
2021. október 03. 11:18
Köszönet ismét kedves Borvendég Zsuzsanna, jó egészséget és ne hagyja abba a kommunizmus eszmei és gyakorlati bűneinek feltárásait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!