A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István Demokrácia Díjat

2021. október 22. 21:42

Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra.

2021. október 22. 21:42
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Vannak hibák, amelyeket nem lehet visszafordítani. Sokszor követek el ilyent, sajnos. Az egyik legutóbbival nem tudok mit kezdeni, de most hogy az ÉS hírt adott róla, kénytelen vagyok nyíltan beszélni. A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István-demokrácia díjat. Megtisztelő, kedves bizalom ez – ezért nem tudtam rá a megfelelő módon válaszolni. Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra. A torzult rendszer, amelyben élünk erre a bizonyíték. A rendszer, amelynek krónikása, kritikusa lennék - elvileg. Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb lenne a torzulás.

Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb kár érte volna eszme- és elvtársaimat, kollégáimat. De hát mindenki szügyig gázol a károkban, a veszteségekben. A rendszer meg olyan, amilyen, elviselhetetlen. S az elviselhetetlenségben benne van az én részem is. Mélyen sajnálom, hogy nem mondtam ki ezt időben. A díj kapcsán nem tehetek mást, mint újra és újra bocsánatot kérni az elégtelenség, az érdemtelenség miatt, a kudarcokért, a tévedésekért, a határozatlanságért, a hibákkal teli útkeresésért. Köszönöm, hogy mindezek ellenére ennyi türelmes támogatást, figyelmet és szeretetet kapok a Bibó Társaságnak, Vásárhelyi Máriának és azoknak, akik zuhantamban megtartanak. Öröm, szégyen, öröm, szégyen.”

Fotó: MTVA Jászai Csaba

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tapeino
2021. október 24. 09:22
Végre van egy határontúli, akire NEM vagyunk büszkék! (Finoman szólva)
Tapeino
2021. október 24. 09:20
NEKEM ÉN ÉN ÉN ENGEM ÉRTEM SZÁMOMRA ÉN ÉN ÉÉÉÉÉÉÉÉN!
az ember
2021. október 23. 21:12
Vagy Bibó volt a hülye, vagy a Bibó társaság bitorolja a nevét jogtalanul.
Volo
2021. október 23. 16:07
Te piszok némber!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!