Szeretném felidézni előttetek a Lánchíd képét

2021. szeptember 12. 12:31

Amely nem olvasztja eggyé ennek a városnak a két részét, de összekapcsolja őket.

2021. szeptember 12. 12:31
null
Ferenc pápa
Facebook

„Szeretném felidézni előttetek a Lánchíd képét, amely összeköti ennek a városnak a két részét. Nem olvasztja őket eggyé, de összekapcsolja őket. Ilyeneknek kell lenniük a kapcsolatoknak miközöttünk. Mindig, ha valaki be akarta kebelezni a másikat, az nem építő volt, hanem romboló, ahogyan az is, aki ki akarta rekeszteni a másikat, ahelyett, hogy befogadta volna. Hányszor megtörtént ez a történelem során! Őrködnünk és imádkoznunk kell, hogy ez soha többé ne következzen be. Azon kell együtt dolgozni, hogy a testvériségre neveljük az embereket, hogy a gyűlölet hullámai ne söpörhessék el többé a jó viszonyt.”

Nyitókép: 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. szeptember 13. 10:17
Igaza van a pápának, Amerika is nyitott. 1944-ben a Szabolcs utcai házunk lebombázásával nyitott.
szalard
2021. szeptember 13. 09:13
Felvidéki ismerőseim azt írják, hogy amikor Pozsonyba ért, a pápa üzent a magyaroknak, hogy "ne legyenek bezárkozottak, legyenek nyitottak a világra". Tehát fogadjuk be a "menekülteket". Fura az, hogy ott vagy valakinél, ott nem mondasz semmit, majd átmész a szomszédba, és onnan üzengetsz... Ez aztán a gerinctelenség, jellemtelenség!
Krupp Skya
2021. szeptember 13. 06:28
"Szeretném felidézni előttetek a Lánchíd képét" Biztos meglátta Karácsonyt a paraván mögött ácsorogni.
olajfa1
2021. szeptember 12. 21:38
Akkor ez olyan mint az "ismeretlen katona" szobra... Vagyis... a "soha fel nem újított híd" képe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!