Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak!

2021. szeptember 28. 12:08

Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak!

2021. szeptember 28. 12:08
null
Tóth Bertalan
Facebook

„Már bocsánatot kérek...

De miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre?  Ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, akkor minden rendben lenne?

Ma reggel bocsánatkérésre szólított fel engem a DK, mert szerintük »közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa«.

Bár ilyen egyszerű lenne az élet, de nem az.

Túl azon, hogy 

  • a benyújtott dokumentumok szerint a közjegyző NEM AZ OKIRAT TARTALMÁT, hanem CSAK AZ ALÁÍRÓ SZEMÉLYÉT ÉS DÁTUMÁT IGAZOLTA, vagyis azt, hogy valaki odament hozzá, kijelentette, hogy ki a tényleges tulajdonos, majd ezt a közjegyző előtt aláírta;
  • továbbra sem láttunk tényleges lemondó és új képviselő kijelölésére vonatkozó nyilatkozatot, addig pedig maradnak a közhiteles cégnyilvános dokumentumok;
  • Ráczné Földi Judit ELŐSZÖR TAGADTA, hogy bármilyen kapcsolata lenne ezzel az offshore céggel, azt állítva, hogy „még nem is hallott róla”, majd MOSTANRA MÁR ESZÉBE JUTOTT, HOGY MÉGIS;

Nézzük már egy kicsit egészében ezt az ügyet!

Offshore céget jellemzően ADÓELKERÜLÉSI (adóoptimalizálási) célból alapítanak! 

Delaware az Egyesült Államok legnagyobb offshore-paradicsomai közé tartozik, ahol rendkívül egyszerűen lehet ilyen cégeket létrehozni és működtetni. Számos ügynökség segítségét lehet kérni abban, hogy akár személyes jelenlét nélkül alapítson valaki ilyen céget. Ennek a cégnek a képviseletre jogosult tagja Ráczné Földi Judit. Ezeknek a cégeknek a jellemzője, hogy a tényleges tulajdonosuk nem ismert. Sokszor pont az a tulajdonos, aki a cég nevében eljár (képviselő). Amit becsatolt, azok a valóságot, tényleges helyzetet nem bizonyítják.

Egyelőre továbbra is ott tartunk, hogy Ráczné Földi Judit szava áll szemben a közhiteles nyilvántartások szerinti dokumentumokkal.

De miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre?  Mert tény, hogy több mint tíz éve offshore cég nevében gyakorol tulajdonosi jogokat magyarországi vállalkozásokban. Hát hogyan akarjuk így meghaladni a Fidesz rendszerét? Vagy elfogadnánk, ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, és akkor minden rendben lenne?

Ne vicceljünk! Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet. Ismét csak megismétlem: Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni. Már bocsánatot kérek!”

Nyitókép: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. szeptember 29. 09:59
A DK szimpatizánsainak tetszik, ahogy megvédi Dobrev és stábja az offshorozást?
geyza1947
2021. szeptember 29. 08:32
Még csak annyit, a fidesz tutira rárepült a témára és ma már egy külön brigád szedi izekre Ráczné dolgait és majd a választások előtt bedobja a bombát ! Remélem pont az lesz ami kivégzi a Gyurcsány duót ! Igaz az ellenzék és a magyar nép nagy árat fog fizetni.
geyza1947
2021. szeptember 29. 08:28
Ráczné, az orránál fogva vezeti a teljes ellenzéket !
Bitrex®
2021. szeptember 29. 06:47
De szép a néni abban a delawarei népviseletben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!