Vizsgálatot kezdeményezünk a Pegasus-ügyben

2021. szeptember 17. 09:48

Két nagyon fontos kérdésre kell minél előbb választ kapnunk. Interjú.

2021. szeptember 17. 09:48
Stummer János
Magyar Hang

„Nyáron azt mondták, hogy visszanézik a nemzetbiztonsági bizottság korábbi jegyzőkönyveit és dokumentumait, hogy kiderüljön: beszerezték-e a magyar hatóságok a Pegasus kémszoftvert. Önök már tudják a választ erre a kérdésre?

Erősen vélelmezzük.

Elmondhatja, hogy mit találtak?

Nem. Annyit mondhatok el, hogy azért kezdtük meg ezt a vizsgálatot, mert két nagyon fontos kérdésre kell minél előbb választ kapnunk. Egyrészt, hogy történt-e ilyen beszerzés. Másrészt pedig, ha igen, akkor ki, mikor, milyen felhatalmazással és kikkel szemben használta fel a szoftvert. Adódik persze egy harmadik kérdés is, hogy amennyiben történt jogosulatlan információszerzés, akkor a politikai felelősség kit terhel. Az utóbbi hetekben sokat dolgoztunk, és arra jutottunk, hogy a hétfői bizottsági ülésen egy ténymegállapító albizottságot fogunk kezdeményezni.

Ez a bizottság már konkrétan a Pegasus használatával kapcsolatos konkrétumokat szeretné kideríteni?

Pontosan.

Ebből azt lehet feltételezni, hogy a magyar szolgálatok rendelkeznek ezzel a szoftverrel.

Feltételezhetjük, hogy rendelkeznek egy ilyen típusú szoftverrel, igen.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2021. szeptember 17. 21:23
"Vizsgálatot kezdeményezünk a Pegasus-ügyben " Jajjjj de jó !! Gondolom majd csak azután,miután ugyanezt a vizsgálatot kezdeményeztük a cseh család ügyében is ??
cutcopy
2021. szeptember 17. 20:38
A titkosszolgálati eszközök titkosak, azaz titkos információk, teljesen mindegy mivel figyelnek meg embereket ha jogszerűen teszik..
Sanyikám
2021. szeptember 17. 18:23
Te sötét! Most milyen választ vársz? Ha diktatúra lenne,te meg a többi aggódó már rég nyom nélkül eltüntetek volna. Baszogatni a Nemzet Biztonsági Hivatalt...... Idióták vagytok.
Magyarok Pásztora
2021. szeptember 17. 16:22
A hazaáruló moslékosokat bezárni kell lehallgatás után, úgyhogy készüljenek lajcsi után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!