Parragh Lászlót is megilleti a szólásszabadság

2021. szeptember 02. 10:17

Valóban: a szexuális orientáció magánügy, és igen, nem megengedhető az, hogy valakit az alapján ítéljünk meg.

2021. szeptember 02. 10:17
null
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Valóban: a szexuális orientáció magánügy, és igen, nem megengedhető az, hogy valakit az alapján ítéljünk meg, hogy a saját vagy a másik nemhez vonzódik-e. Nem is kérdés, hogy amikor arról folyik a nyilvánosságban a diskurzus, hogy jó-e, ha homoszexuális tanárok oktatnak matematikát, történelmet vagy fizikát, azzal hajszálvékony jégre merészkedtünk. Ami bizony a pillanat tört része alatt, villámgyorsan beszakadhat alattunk, hiszen ebben az esetben akár odáig is eljuthatunk, hogy valakit a szexuális vonzalmai alapján eltilthatnak a hivatásától. 

Ez nem jó, ahogyan az sem, hogy Parragh Lászlót a PC-kapitányok, a véresszájú liberálisok milyen vehemenciával támadják. Hiszen szólásszabadság meg demokrácia van, nem pedig valami utópisztikus liberális diktatúra, ahol kizárólag a Facebook hiperbiztonságos teret teremtő, közösségi irányelvei meg a szélsőbalos cenzorok uralkodnak, ami bizony nem azzal jár, hogy mindenki azt mondhat, amit akar. 

A valóság olyan, hogy ha egy apa azt érzi, hogy zavarja, ha egy meleg tornatanár segíti fel a gyerekét a kötélre, és ezt ki is mondja, akkor nem fogják nyilvánosan kivégezni. A liberális hópihéknek ilyenkor meg kell próbálniuk összeszedni magukat, és el kell tudniuk viselni, hogy van, aki így érez. Esetleg megpróbálhatnak érvelni az igazuk mellett. Ami nyilván fáradságos és sok agymunkát igénylő tevékenység, de ez van, az élet nem habostorta. Én magam, ahogy lapunkban már erről írtam, láttam jó és sajnos rossz példákat is. A Táncművészeti Egyetemen volt olyan homoszexuális balettmester, akinek csodák csodájára szinte kivétel nélkül az összes növendéke egyik évről a másikra meleggé változott, és olyan is, aki egy szem coming outoló diákot sem tudott a lobbi legnagyobb bánatára felmutatni. 

Igencsak meg fognak lepődni attól az információtól, hogy a börtönökben hány nehézfiú melegedett be csak és kizárólag a környezeti hatások miatt. De a híres színésznőt is, aki házasság és majd negyven év heteroszexuális lét után lett meleg, nyugodtan meg lehetne interjúvolni, hogy mit is gondol most erről „a nem lehet megváltoztatni senkinek a nemi orientációját” munkacímű  baromságról. A homoszexualitás kialakulásának az okairól alig tudunk valamit, de azt egészen biztosan, hogy igenis meg tudják személyek, korok, divatok, traumák változtatni egyes emberek szexuális identitását. Ezért bár nem szeretnék olyan országban élni, ahol bárkit a homoszexualitása miatt eltilthatnak a szakmájától, teljesen megértem, ha egy apa nyilvánosan megfogalmazza az ezzel kapcsolatos aggodalmait. 

Tegye csak nyugodtan, hiszen szabad országban élünk.”

Fotó: ANIK RAHMAN / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. szeptember 02. 12:56
"A Táncművészeti Egyetemen volt olyan homoszexuális balettmester, akinek csodák csodájára szinte kivétel nélkül az összes növendéke egyik évről a másikra meleggé változott." Na ez tényleg csoda lenne, ha nem egy ordas hazugság lenne. Egyik évről a másikra meleggé változik az összes felnőtt egyetemista. Hahaha. Akkor ő biztosan abba az osztályba járt.
bunko_jobbos
2021. szeptember 02. 12:26
Nem teljesen értek egyet. Ugyanis ha valaki buzi és kisfiúkat tanít, nem ugyanaz, mintha egy tanárnő normális lenne és fiúkat tanít. A homokosokról köztudott, hogy ők nem párban élnek. Az hogy szeretnének házasodni, az csak a hagyományos intézményrendszer lerombolására jött találták ki. Ők ugyanis hetente váltogatni akarják a párjukat. Ezért nem szimmetrikus ez a felállás, és ezért nem jó a hasonlat.
lilla50
2021. szeptember 02. 11:26
https://index.hu/belfold/2021/08/31/novak-katalin-parragh-laszlo-kormany-szexualis-orientacio-lmbtq/ Egy apa azt mond amit akar szabadon de egy közszereplő egy közrendezvényen már nem apa-- és nem mindegy hogy mit mond https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/pedofiltorveny-nmhh-mediahatosag-bejelentes/gy1h07h "Mivel az NMHH adatai szerint az előző év ugyanezen időszakában mindösszesen tíz ilyen bejelentés érkezett, melyhez képest az idei növekedés csaknem hétszeres." és nem fogja elkerülni a gyerekekkel foglalkozó egyik szakmát sem Parragh úrnak köszönet ezért az iszonytató megfelelési kényszer kielégítésért
McFoker
2021. szeptember 02. 11:12
A Fidesz tele van klozet homárokkal, de láthatóan a Gecit Gazsi zavarja a leginkább. De az örök kedvencem Apáti balerina cikke, ahol arról sír, hogy egyszer lebuzizták őt a kocsmában, és ez mekkora maradandó sérülést okozott neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!