Meggyőzhetőek-e a kisebbségi magyarok az ellenzéki pártok által?

2021. szeptember 28. 15:45

Nem a szavazókról kell lemondani, az előítéleteket kell megváltoztatni.

2021. szeptember 28. 15:45
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Kell-e az ellenzéki pártoknak bármit is mondania, ajánlania a kisebbségben élő magyarok számára?

Függetlenül attól, hogy elfogadjuk-e vagy sem a kettős állampolgárság intézményével járó szavazati jogot, a szavazás kiterjesztését: kell. Kulturálisan is, gazdaságilag is olyan kapcsolatban állnak ezek a közösségek, olyan tétje van a diplomáciai kapcsolatoknak, a térségi politikának, hogy ilyen programcsomagnak lennie kell. Ha nincs ajánlat, vagy elutasítás van: az a kormánypárt számára hoz szavazatokat, és a FIDESZ kormányon maradását segíti. Minden elutasítás, minden megbélyegzés azt segíti.

2. Mi van akkor, ha nem fogadjuk el a kettős állampolgárság intézményével járó szavazati jogot?

A pozícióm tisztázása érdekében rögzítem: nem vagyok kettős állampolgár (csak román állampolgárságom van), nem szavazok. De Romániából nézve a folyamatokat, ha az ellenzéki pártok nem dolgoznak azért, hogy a szavazás folyamata átláthatóbb, ellenőrizhetőbb legyen jövőre, akkor ez a rendszer súlyosan kijátszható. Megint csak az ellenzékiek érdeke, hogy nagyon jelen legyenek ezen a terepen, ebben az ügyben. Akkor is, ha most a szavazati jogot nem tartják méltányosnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2021. szeptember 29. 18:04
azok után amit tettetek korábban, megkísérteni a lehetetlent, az szép feladat. meg lehet próbálni. merjetek nagyot álmodni.
egy genetikusanalattvaló
2021. szeptember 29. 12:57
"nem vagyok kettős állampolgár" Egy ilyen internacionalista erkölcsi hulladék miért érzi úgy , hogy beleugasson a magyar emberek sorsába? Had döntsenek már a határon túli magyar emberek a saját érdekeik szerint. Ilyen az, ha a libsi gondolkodás küldetéstudattal és elszántsággal párosul.
lll3
2021. szeptember 29. 12:48
"A pozícióm tisztázása érdekében rögzítem: nem vagyok kettős állampolgár (csak román állampolgárságom van), nem szavazok. " Na ez igaz. Magyar ember ilyet le nem írna, mert a Magyar(!) ragaszkodik identitásához. Egyébként meg a magyarnak nincs mit szégyellnie, már több, mint 1100 éve itt vagyunk a Kárpát-medencében. A románok meg olyanok mint az usa állampolgárai, történelem nélküli népek.
Karvaly
2021. szeptember 29. 12:04
Tudván, hogy a román titkosszolgálat mennyi ember és mekkora anyagi források fölött rendelkezik, és ismerve Parászka korábbi írásait, elég egyértelmű, hogy Parászkát a román titkosszolgálat futtatja. Bár szerintem pont egy olyan embert találtak meg, amelyik ingyen is ugyanezt csinálná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!