Orbánék viselkedése elárulása mindannak, amiben Jézus hitt

2021. szeptember 12. 21:00

Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit ezzel az országgal tettek. Ámen.

2021. szeptember 12. 21:00
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Hírklikk

„Nem vagyok vallásos és nem vagyok keresztény, de tisztelem mások hitét, világnézetét. Azt hiszem Ferenc pápa a mai hatalmasok közül talán az utolsó nagy humanista. És ez a humanizmus erősebben köt össze vele, mint a sok hitetlen farizeust, kufárt, akik a hitből is hatalmat és üzletet fakasztanak saját maguk számára. Nekem van közös hitem Ferenc pápával, mivel mindketten hiszünk az emberségben, a szeretetben, a szegények és rászorulók gyámolításában, az emberek egyenlőségében, a gyűlölet és kirekesztés elutasításában.

Így azután beszédének minden szavát megértettem a hamis Messiásokról, a képmutatókról, a hazugságokról, az embertársaink iránti – Isten által elvárt – szolidaritásról. És azt is értettem, hogy minden mondatát a mai magyar egyházi és állami hatalmasságoknak címezte azt üzenve, hogy az ő viselkedésük elárulása mindannak, amiben Jézus hitt és amit híveitől elvár.

Ha hinnék a pokolban, akkor biztos lennék benne, hogy egytől-egyig oda fognak kerülni. De mivel nem hiszek benne csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit ezzel az országgal tettek. Ámen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. szeptember 13. 22:18
Se nem vallásos, se nem keresztény! Akkor honnan veszi a bátorságot, hogy megítéljen keresztényeket? Hogy az ő közös hitét vélje felismerni Ferenc pápával? Egy ilyen utolsó, ordenáré, gyűlölködő kútmérgező!
Esvány
2021. szeptember 13. 14:37
"Nem vagyok vallásos és nem vagyok keresztény" De azért veszed a bátorságot, hogy álszent farizeus módon mások fölött ítélkezz és napi politikai érdekből pokolba taszítanád az utadban állókat, ugye? Pedig senkitől sem kaptál erre hatalmat.
kecska
2021. szeptember 13. 11:03
Kedves Mária! Olyan szomorú, amikor valaki erkölcsösködik, de semmi köze hozzá. Önkritika az kellenbe ide. Lehet, hogy nem mindent csinál jól az Orbán kormány, de az elmúlt évtizedben még is ők voltak, aki ezt az országot kezdték rendbe tenni, tartás adni és megerősíteni a keresztény értékeket. HÁLÁS VAGYOK, AMIÉRT ILYAN KORMÁNYUNK VAN. ISTEN ŐRIZZEN MEG MINKET A GYURCSÁNYTÓL ÉS A TÖBBI FLÓTÁSTÓL! Miért nem az igazi júdásokról ír kedves Mária, akik ezt az országot elárulrák, kiárusították, tönkretették. Igen jól tetszik hallani. Gyurcsány és az ő hozzáhasonlókról kellene írni, csak az nem megy mert nincs alázat, belátás és önkritika. A pápa beszédről meg csak, annyit hogy szép szép, de ő sem azt mondja amit igazán kellene, politizál ahelyett, hogy Jézus igazi tanításival foglalkozna. Például, hogy Isten adta a családot férfi és nő szövetségeként stb. A Biblia igazi tanításai ezek. Tessék egyszer a kezébe venni a Bibliát és elolvasni. Üdvözlettel: Gusztáv
fairly
2021. szeptember 13. 10:49
Vásárhelyi M.! Ajánlom, mielőtt ilyeneket ír, olvasgassa apja, Vásárhelyi Miklós cikkeit! Citáljon ide apja megjegyzéseiből, mint pl.: "Mindszenty egy szánalmas féreg".......Egy fasiszta pártból jött apa leánya, jobb, ha hallgat, illetve elfelejt írni is! Én magával ellentétben, hiszek a pokolban és tudom, hogy elfér még ott, az apja mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!