Ne akarjon senki sima többséggel alkotmányozni!

2021. szeptember 26. 07:14

De ne tekintsük a Fidesz alaptörvényét alkotmánynak.

2021. szeptember 26. 07:14
null
Fleck Zoltán
Fleck Zoltán
Facebook

„Ahhoz szoktunk, hogy békés elitek megegyeznek mindenféle átmenetekről. Ez a mostani diktatúra azonban nem olyan, amelyet így lehet felszámolni, szükség lesz a választókra. Nem azt kellene nekik mondani, hogy minden OK, majd megoldjuk, vannak jó jogászaink. Hanem azt, hogy csapdában vagyunk, arra szavazzatok, hogy ezt a nehéz helyzetet közösen oldjuk meg. A közös itt azt jelentené, hogy nem csak a most ellenzéki pártok, hanem minden demokratikus értékrendszerű polgár vegyen részt egy alkotmányozási folyamatban. Minden polgár egyforma eséllyel. Ebben segítsenek a mérvadó szakemberek, de a folyamat politikai természetű. Ne akarjon senki sima többséggel alkotmányozni! De ne tekintsük a fidesz alaptörvényét alkotmánynak.

Egy alkotmány megalkotásához a kétharmad sem elég, ne legyen elég semmilyen parlamenti többség. Ekkor lehet köze egy demokratikus politikusnak egy mesterségesen dezintegrált ország politikai közösséggé integrálásához.

Van még egy csomó szakmai, politikai és morális kérdés. Ezekhez akkor jutunk el, ha a rezsim lebontásának közjogi programjáról szükségszerűen radikális mondatokat nem tekintjük humbugnak. Humbug a következő mondat: az alaptörvény alkotmány.”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2021. szeptember 27. 16:47
ne legyen elég semmilyen parlamenti többség. -------------------------------- Népszavazásra meg elmegy kb. 30 %. Akkor nagyon le kell vinni a küszöböt.
kukasmacska
2021. szeptember 27. 10:59
De ne tekintsük a fidesz alaptörvényét alkotmánynak. Oké, te nem tekinted annak. És akkor mi van? Egy alkotmány megalkotásához a kétharmad sem elég, ne legyen elég semmilyen parlamenti többség. És mégis mi elég? Egy népszavazás 100%-os részvétellel és 100%-os "IGEN"-nel?
zsattila60
2021. szeptember 27. 08:02
Visszautasítom, hogy a kedvenc miniszterelnököm alkotmányát, akár kétharmaddal is átírják!
mediator01
2021. szeptember 27. 00:57
"De ne tekintsük a fidesz alaptörvényét alkotmánynak." "ne tekintsük..." Ezt egy jogász írta? Ne tekintsük?! Akkor minek tekintsük, hogy ne kelljen ezzel a jogi kategóriával bíbelődni? OK, de akkor Fleck Zoltánt se tekintsük hiteles szakembernek, hanem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!