Mindenki Kohl sárkánya ellen

2021. szeptember 16. 20:34

A sárkány neve Hans-Georg Maassen, a fejei Konrad Ade­nauerre, Ludwig Erhardra, Franz Josef Straußra, Rainer Barzelre és Helmut Kohlra hasonlítanak-

2021. szeptember 16. 20:34
null
Günther Weissgerber
Magyar Nemzet

„A sárkány neve Hans-Georg Maassen, a fejei Konrad Ade­nauerre, Ludwig Erhardra, Franz Josef Straußra, Rainer Barzelre és Helmut Kohlra hasonlítanak, és képviselői mandátumért küzd a szeptember 26-i Bundestag-választáson. Ha nyer, akkor győz Adenauer, Strauss, Barzel és Kohl is. Ezt tudják a keresztény uniópártok (CDU/CSU) Merkel-szárnyában, és tudják az SPD-ben, a Zöldeknél és a Die Linkében is. Ezért a 196-os számú türingiai választókörzetben (Suhl-Schmalkalden-Meininge–Hildburghausen–Sonneberg vidékén) a választás éjszakájáig nem szűnik a legkönyörtelenebb és – a CDU jelöltje szempontjából – leginkább rágalmazó sárkányharc. 

Nagy a tét: az elmúlt tizenhat év, azaz a Merkel-korszak feletti véleményvezéri szerep megőrzése, illetve az előttünk álló időszak vágyvezérelt politikája. Mindenki tisztában van azzal, mire megy ki a játék. Ha Hans-Georg Maassen győz, akkor veszítenek a zöld–baloldali jelmezbe öltöztetett, konzervatív szempontból kizsigerelt Merkel-féle uniópártok. Velük együtt pedig veszít a lakosság átnevelésének zöld–baloldali programja. Az ebben a választókörzetben születő eredmény baljós jel lehet Merkel és társai romboló tizenhat évére nézve. Merkel tizenhat éve az uniópártoknak csaknem összeomlást, a szövetségi köztársaságnak példátlan instabilitást hozott, az Európai Unióban pedig a felbomlás veszélyes csíráit ültette el Merkel a közép-európaiakkal szembeni nagynémet arroganciájának következtében. Maassen sikere esetén viszont az uniópártokon belül és kívül is számos embernek köteléket jelent egy olyan CDU/CSU-hoz fűzött remény, amely az alapértékeiben hasonlatos az 1998-ig felelősséget vállaló uniópártokhoz. Németországnak szüksége van egy erős konzervatív pártra! Ha Maassen egyéni Bundestag-mandátumot tudna szerezni, nem tudnák félreállítani az uniópártok frakciójában. Túl okos, túl kompetens, túlságosan is képviseli a 2015 előtti CDU-t.  

Hans-Georg Maassent – aki akkor még a bevándorlási ügyekért volt felelős Otto Schily szövetségi belügyminisztériumában – parlamenti jelentéstevőként ismertem és becsültem meg 1998 és 2002 között mint a szabad, demokratikus államrend tárgyilagos képviselőjét. Ezért lehetett később szintén teljes joggal az alkotmányvédelmi hivatal elnöke. A fegyver, amelyet Maassennel szemben bevetnek, régi, ismert és nevetséges. A Merkel-szárny a jobbszélhez tartozónak bélyegzi őt, a 2015 előtti összes CDU/CSU programot pedig ezáltal utólagosan a jobbszél propagandájának. Ezzel ténylegesen igazat ad a keletnémet kommunista párt, az NSZEP 1989 előtti propagandájának, amely szerint a »bonni ultrák«, különösképp pedig a CDU/CSU retrográd revansisták és nagypolgáriak voltak. Vagyis: az NSZEP-nek »igaza volt«, a »régi nácik« Kohl és társai, az újak pedig Maas­sen és Friedrich Merz (konzervatív CDU-elnökjelölt, aki kétszer is sikertelenül indult a párt vezető posztjáért). Merkel asszony a véleményvezéri szerepet átadta az SPD-nek, a Zöldeknek, a Die Linkének és az Antifának. Az ajándékot szep­tember 26-án lehet majd kicsomagolni – nemcsak Suhlban és környékén.”

Fotó: Jens SCHLUTER / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 17. 14:49
Náci+ komenista kancellárként fognak emlékezni Merkel anyura! Egy pocsék szar politikusra,aki vénségére megbolondult!
OberEnnsinnen
2021. szeptember 17. 14:24
"Harmadnap Maassen, miután informálódott, közölte, hogy nem volt embervadászat, minden más hír ellenére. Ezután villámgyorsan nyugdíjazták, ez volt Merkel bosszúja." Annak, aki nem olvas német sajtót, ez ma is, három évvel később megdöbbentő, egy valódi tőrdöfés Merkeltől. Ezek után, ilyen emberi aljasság után elgondolkodtató, mit élhetett át OV, amikor CDU-sokkal összefutott, vagy Merkellel...
Dicsértessék
2021. szeptember 17. 08:58
Egy fecske nem csinál nyarat.
Béri Balogh Ádám
2021. szeptember 17. 07:59
A németek politikailag végletesen elbutultak ( tudatosan elbutították őket a média segítségével ) Tudjuk, hogy az angolok hülyék ( ' hülye angolok, angol hülyék " ) de a hülye németek még szorgalmasak is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!