Összegyurcsányozva

2021. szeptember 30. 16:38

Még a saját jelölt győzelme sem garantál semmit, hiszen áprilisig bármi történhet.

2021. szeptember 30. 16:38
null
Lakner Dávid
Magyar Hang

„Komoly vitákat kavart az elmúlt héten az a támogatói nyilatkozat, amit az ellenzéki pártok írattak alá a választáson résztvevőkkel. Főleg a dokumentum vége felé szereplő mondat, miszerint a szavazók vállalják, hogy a 2022-es választáson az összefogást támogatják majd.

A Válasz Online újságírója, Stumpf András látványosan kritizálta ezt, de mások is felvetették, hogy nem ígérhetnek meg előre olyasmit, amit nem biztos, hogy teljesíteni tudnak. Hiszen most még azt sem tudni, kik lesznek a végső jelöltek. Hogy ígérhetne olyasvalaki támogatást, aki épp azért szavazott a másik jelöltre, mert a végül befutóra nem lenne hajlandó? De még a saját jelölt győzelme sem garantál semmit, hiszen áprilisig bármi történhet. Bánta már meg mindenki egy-egy szavazatát, e sorok írója is. Azzal, hogy valakire szavaztam egy választáson, még nem ígértem meg, hogy legközelebb is rá fogok.

Persze, az is igaz: az előválasztás más tészta, itt azt kell megszavazni, akire 2022-ben az ember jó szívvel voksolna. Így bizonyos értelemben érthető a kettő összekötése. Olyat viszont így sem lehetne aláíratni, amiben az embert több mint fél évvel a választás előtt kötelezik a valakire való szavazásra. Akkor sem, ha nyilván nem lehet betartatni. Az ellenzéknek, ha már visszatérően a demokrácia képviselőjeként tekint magára, hát az ilyesmire különösen kényesnek kellene lennie.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 01. 06:24
A Jobbik talpasai most jöttek rá, hogy elq@úrtuk!
eN
2021. szeptember 30. 22:49
na már ezt a Laknert is beengedték a "jobboldali" sajtóba?
Papamaci1957
2021. szeptember 30. 20:49
Aláírtad a nyilatkozatot. Aztán ha nem mész el szavazni jövő tavasszal, kimennek érted a lakásodra (mert te hülye megadtad nekik minden adatodat), és erőteljesen megkérnek, hogy légyszíves menj el szavazni, és fényképezd le a szavazólapot, és mutasd be nekik. Ilyen egyszerű.
Farkas Piroska
2021. szeptember 30. 18:48
A Magyar Farhang firkásza mélyenszántó megállapításokat tesz itten, oh-la-la...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!