Kérdezze meg bármelyik diktátort, hogyan kell törvényesnek tűnve elérni a céljait! Orbán ebben kitűnő volt

2021. szeptember 25. 21:40

Orbán Viktor sokkal ügyesebben rejtette a jog leple alá a trükkjeit, ügyesebben és okosabban rejtette el a törvények valódi célját. Interjú.

2021. szeptember 25. 21:40
Marlene Wind
24.hu

„Az EU két problémás tagállama hagyományosan Magyarország és Lengyelország. Az EU szemszögéből nézve mit lehet tenni ezekkel a tagállamokkal, hogy ne legyenek ennyire problémásak?

Olyan megoldás kell, amitől nem szenvednek a városok és a civil szféra sem. Erről beszélt korábban Varsó polgármestere is, hogy a pénzek leállítása nekik is fáj. Ettől függetlenül le kell állítani a pénzeket, és ezzel kell nyomást gyakorolni ezekre az országokra. Nem hiszem, hogy a hetes cikk működik, és nem hiszem, hogy a párbeszéd működik. Beszélgettünk eleget. Nem történt semmi.

Nagyjából ez történik. Hiába van több mechanizmus ezekre a helyzetekre, mondjuk a hetes cikk vagy a kondicionalitási, korábban jogállami mechanizmus, nem ezeket használták, hanem egyszerűen elzárták a pénzeket, nem fizetik ki a helyreállítási alapot.

Engem az érdekelne, hogy az emberek tudnak-e Magyarországon arról, hogy ez történik?

Valamennyire.

És érdekli őket? Mert ha nincs sajtó, ami megírná, és csak a kormányközeli médiából ismerhetik meg, hogy mi a helyzet, akkor az emberek nem fognak tudni erről, amikor elmennek a szavazófülkébe. Sőt, valószínűleg Orbán azt fogja nekik mondani, hogy az EU bünteti a magyarokat, minden ok nélkül. Nem tudom, hogy mennyire fog ez működni.

Melyik a veszélyesebb, az, amit Magyarország csinál, hogy feszegeti az EU kereteit, de nem lép túl rajtuk, vagy az, amit a lengyelek csinálnak, hogy nyíltan nekimennek az uniós jog felsőbbrendűségének?

Szerintem az utóbbi sokkal konfrontatívabb. Orbán Viktor sokkal ügyesebben rejtette a jog leple alá a trükkjeit, ügyesebben és okosabban rejtette el a törvények valódi célját. A lengyelek sokkal direktebbek, ami butaság. Kérdezze meg bármelyik diktátort – elnézést a kifejezését –, hogyan kell úgy tenni, mintha betartanánk a törvényeket, miközben elérjük, amit akarunk. Orbán ebben kitűnő volt, a lengyelek sokkal konfrontatívabbak. Ebből következik, hogy meg is kell majd hátrálniuk, ami kínos lesz nekik. Orbán majdnem ugyanazt csinálta a jogrendszerrel, de sokkal okosabban. A lengyeleknek jobb spindoktorokra van szüksége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. szeptember 26. 19:27
Orbán annyira cselesen csinálja, hogy rengeteg intézkedéssel, valós kormányzással segíti a népét, jót tesz az emberekkel. Alapvetés, hogy egy csomó hülye ezt képtelen felismerni, viszont ugyanezen hülyék bármit képesek elfelejteni debilferinek és a nulla kormányzására, a semmilyen kedvező intézkedésére, a trükkök százaira könnyes szemmel, nosztalgiázva gondolnak. Sajnos többen vannak, mint azt gondolnánk.
szekuIa
2021. szeptember 26. 19:07
Egyébként ki ez a vén kurva, hogy kéretlenül is beleugat Európa két legrégebbi államának belügyeibe?
manitowoc
2021. szeptember 26. 14:57
Marlene Wind, dán politológus, a koppenhágai egyetem professzora egy interjúban fejtette ki véleményét, többek közt a magyar politikai helyzetről. A Mandiner jobboldali kommentelői megfogalmazták az ellenvéleményüket: "rusnya teremtés" "ez arcra is eszelős" "büdös banya" "akasztani való ráncos bocskor" "libcsi kretén" "hibbant, szenilis lúd" "picsa" "vén kurva" "szemkilövető diktátor seggnyaló kurvája" "rühös dán ribanc" "hazug komcsi ringyó" "komcsi-náci interringyó" (:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
enes
2021. szeptember 26. 13:27
miniszoknyában van az egyik fényképen, nem neki való
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!