Hogyan dörgölődzünk a hatalomhoz?

2021. szeptember 02. 15:03

A hazai balliberális globalisták jó öreg szocialista SZTK-keretes szemüvegen át nézik a világot.

2021. szeptember 02. 15:03
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Az egyénnek a hatalomhoz való viszonya fontos társadalmi kérdés; számos író, filozófus, történész és politikus fantáziáját megmozgatta már. Magyarországon – miután (rövid megszakításokkal) bő ötszáz évig az ellenségeink uralkodtak felettünk – ennek sajátos értelmezése alakult ki. Arra szocializálódtunk, hogy aki egyetért a hatalommal (pláne támogatja vagy netalán kedveli), az nem lehet más, mint megalkuvó, elvtelen talpnyaló, zsákmányra leső, önálló gondolkodásra képtelen, ostoba áruló. Ez a hozzáállás nem tud feltételezni egy független, valóban magyar szellemiségű és érdekű kormányzást. Az irányítókat szükségszerűen csak önérdekű elnyomóknak tartja, ahol a lojális irányított csak a hatalomhoz dörgölődző karrierista lehet.

A hazai balliberális globalisták jó öreg szocialista SZTK-keretes szemüvegen át nézik a világot: úgy vélik, hogy valamennyi nemzeti-konzervatív-keresztény eleve a hatalomhoz dörgölődzők csoportjába tartozik. Minél hangosabban nyilvánítja ezt ki, annál inkább. (Ez is egy érdekes kép: a hatalomhoz dörgölődző nemzetiek. Van ennek valami sunyi, alattomos, gonosz bukéja. Gyurcsány ocsmány hazugságbeszédét retorikai csúcsteljesítménynek nevezni vagy tőle Nemzeti Színház-igazgatói kinevezést elfogadni sosem dörgölődzés. Dörgölődzni csak nemzeti-keresztény tud, ez genetikailag van belekódolva, ahogyan a disznó is az ól falához dörgölődzik, ha viszket a háta.)

A honi celebvilág egyik – nihilizmusát a sokoldalúság, illetve az objektív függetlenség máza mögé rejtő – tagja ezúttal Nagy Feró Kossuth-díja kapcsán vette elő ezt a lerágott csontot. »Az utóbbi tíz évben (…) kutyának szegődött, hogy farkát csóválva szolgálja gazdáját néhány, asztal mellől odavetett finom falat reményében«, írja többek között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2021. szeptember 02. 16:22
hirtelen sok keresztény lett, ahogy nő a fidesz hatalma XD
még fokozza
2021. szeptember 02. 15:27
A magyar-angol fontosabb az összeomló közlekedés. Ez lenne a magyar érdek? Qrva ország.
még fokozza
2021. szeptember 02. 15:25
A cikk alapján elhihetnénk, hogy van független magyar érdekű kormányzás. De hát korruptak és lopnak, haszonleső dörgölőzők valóban. Ekqrvult ez az ország.
fonak
2021. szeptember 02. 15:15
Nagy Feró Kossuth-díja szerintem attól függetlenül szégyen, hogy egyébként kedvelem... Remélem nem Majka kap legközelebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!