Eucharisztikus Kongressszus: A hit ünnepe Budapest utcáin

2021. szeptember 17. 12:17

Nem volt leszámolás a bevándorláspárti Ferenc pápa és Orbán Viktor között.

2021. szeptember 17. 12:17
Stephan Baier
Die Tagespost

„»Hol a sztori?« – kérdezte idegesen a mellettem ülő személy a budapesti Hősök terén felállított sajtóközpontban. »Mit mond a pápa az orbánizmusról?« – kérdezi kollégáit angolul és olaszul. Csalódnia kellett. Nem volt leszámolás a bevándorláspárti Ferenc pápa és Orbán Viktor között. A migráció nem merült fel a találkozáson, amelyen Orbán mellett részt vett Semjén Zsolt és Áder János köztársasági elnök is – közölte a Vatikán. Az egyház szerepéről, a környezetvédelemről, és a családokról volt szó. 

Ettől függetlenül néhány újságíró kiolvasott pár figyelmeztetést a pápa szavaiból, melyeket a magyar politikának, valamint az egyháznak címzett. A prédikációra mintegy 200.000 hívő gyűlt össze a Heldenplatzon és a környező utcákban. Ferenc figyelmeztetett a »hamis messianizmus« veszélyére. »Nekünk is inkább lehetne egy hatalmas Messiásunk, egy keresztre feszített szolga helyett«, de az Úr megmutatja magát a kenyérben: »kész megtörni, elosztani és megenni.« Arra kért mindenkit, hogy »tisztítsák meg vallásosságunkat az Eucharisztia jegyében«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. szeptember 17. 19:22
Korrekt helyszíni tudósítás, a témában otthonosan mozgó újságíró látott németeket a konferencián, ellentétben velem. Németül nem jól látok.
egyvilág
2021. szeptember 17. 14:13
A vallás legfontosabb jellemzői: https://egyvilag.hu/temakep/111.shtml
olvaso9
2021. szeptember 17. 13:09
Érdekes lehet az eredeti cikk. Ebből nem tudom, mit is akart mondani a cikkíró...
Csomorkany
2021. szeptember 17. 12:37
"Heldenplatz" - és ti cikiztétek a New York Timest a "Románia" miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!