Brüsszel megtámadta Lengyelországot

2021. szeptember 09. 08:41

A Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk.

2021. szeptember 09. 08:41
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Brüsszel megtámadta Lengyelországot. Tegnapi döntésével az Európai Bizottság durva támadást intézett Lengyelország ellen, eddig példátlan módon beavatkozva egy szuverén tagállam igazságszolgáltatásába és jogalkotási folyamatába. Az eljárás nemcsak felháborító, hanem teljes mértékben elfogadhatatlan is.

Varsó jóhiszeműen és a lojális együttműködés jegyében jelezte a Bizottság részére, hogy az Európai Bíróság nyári döntésének megfelelve hatályon kívül szándékozik helyezni a lengyel Legfelső Bíróság Fegyelmi Tanácsának működésével kapcsolatban kifogásolt rendelkezést, azonban a Bizottság a lengyel ígéretet semmibe véve és a lengyel kormány elkötelezettségét alaptalanul kétségbe vonva máris kényszerítő bírság kiszabását kezdeményezte.

Ezzel a botrányos és arrogáns lépéssel a Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk.Teljes mellszélességgel kiállunk Lengyelország mellett és szolidaritást vállalunk lengyel barátainkkal, ezért meg fogjuk vizsgálni a Varsó melletti magyar kiállás lehetőségeit az európai bírósági eljárásokban.

A nemzeti igazságszolgáltatás egyik tagállamban sem válhat a brüsszeli birodalomépítés áldozatává! A kormány mai ülésén arról döntött, hogy határozatban állunk ki Lengyelország mellett és ítéljük el a nemtelen brüsszeli támadásokat!”

Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 09. 17:15
Egyre közelebb az európai unió szétesése.
Akitlosz
2021. szeptember 09. 15:41
A Fidesznek a háborúzás a mániája. Na persze csak szavakban. Nem támadta meg Brüsszel Lengyelországot. Eleve hadserege sincsen.
tölgy
2021. szeptember 09. 15:16
"Egy gyűrű mind felett, egy gyűrű kegyetlen, egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen, Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején." Kijelenthetjük, hogy Brüsszel=Mordor, a hatalom gyűrűje pedig a luxemburgi EUB! Azonban rossz stratégia arra várni, hogy az EUB bármikor is csorbítani fogja saját hatalmát és elismeri túlterjeszkedését a szerződéseken. Jelenleg - véleményem szerint - az egyetlen lehetőség az EUB korlátlan hatáskörének megkérdőjelezése és azt az ET-ben korlátozni. Egyéb esetben vagy csicskákká válunk, vagy kilépünk ebből a zsarnoki Birodalomból.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. szeptember 09. 13:44
Gyalázat amit a bolsevik terroristák művelnek H és PL ellen! Rövid távon a szélsőségesek akcióira válaszul meg kellene fontolni az EU-felé történő befizetések felfüggesztését addig, amíg a bolsevisták szemétkednek a nekünk jár pénzekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!