Fájó csalódás

2021. szeptember 09. 17:31

Személy szerint nem szeretnék Böjte Csaba pártfogoltja lenni.

2021. szeptember 09. 17:31
Beck Tamás
Népszava

„Böjte Csabával kapcsolatban tulajdonképpen már 2019 decemberében elvesztettem illúzióimat. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetes tudniillik akkor mondott veretes beszédet a felcsúti Puskás Akadémia évzáróján. Elmondása szerint előző nap angyal jelent meg neki, Böjte pedig előadta a mennyei lénynek kéréseit: jézusi erényeket kívánt az orbáni lázálomban fogant futballakadémiának, no persze gólokat is, azon kívül kifejezte abbéli reményét, hogy minél többen sportolni fognak a Kárpát-medencében.

A szerzetest nem zavarta, hogy a miniszterelnökünk falujában létesített, Mészáros Lőrinchez köthető szervezet milliárdokat nyel el adóforintjainkból, a felcsúti futballcsapat eddig elért eredményeiből ítélve nem sok látható haszonnal. (Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy kormánypárti berkekben demagógiának bélyegzik, ha valaki rámutat: a Puskás Akadémiára fordított összegből megoldható lenne többek között a gyermekéhezés felszámolása, vagy az egészségügyi dolgozók béremelése hazánkban.) Az, hogy Böjte Csaba mindennek tudatában angyalokat emlegetett azon a bizonyos évzárón, megítélésem szerint tipikus példája a blaszfémiának.

Ettől függetlenül respektáltam Böjte negyedszázada tartó tevékenységét, melyet az árva gyerekek nevelésében fejtett ki. Idáig. Merthogy nemrégiben meginterjúvolta a ferences barátot a Transindex nevű határon túli magyar portál, s a beszélgetést a Népszava is szemlézte. Egykori bántalmazottként szörnyű volt számomra olvasni Böjte eszmefuttatásait. Nulla empátia a súlyos traumákkal terhelt gyermekek iránt, spártai elvek, melyek köszönőviszonyban sincsenek a krisztusi szeretetparanccsal. Bokszedzésre küldött neveltek, sajátos indoklással. (»Vagy megvéded magad, vagy kiütnek.«) Kis túlzással: virtigli szociáldarwinizmus. Személy szerint nem szeretnék Böjte Csaba pártfogoltja lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. szeptember 12. 16:38
retardált fasz
1000bocs
2021. szeptember 10. 15:46
Igazad van Népszava! Elvégre Böjte Csaba létrehozhatott volna egy saját intézményt SAFE SPACE-el, LMBTQ neveléssel és jogokkal amik életképtelenül elkényeztetett generációkat hoznak létre azzal hogy meggyőzik a gyerekeket minden körülöttük forog és az ő kedvükért létezik. Ehelyett Böjte Csaba túlélésre és helytállásra nevel. Tűzre vele! Az áhított balos menyország felé vezető út a Böjtecsabák tetemeivel van borítva. Keménynek kell lennetek, hisz a szent cél szentesíti az eszközt! A forradalom nem állhat meg! Zárójelben: az újságírónak fénykép alapján jár a 10 év szigorított pedofíliáért. Ha már ő beleállhat Böjte Csabába, nekem is jogom van kijelenteni, hogy egyetlen iskola ötszáz méteres körzetébe sem engedném ezt az embert. Rossz vagyok, tudom. Az ő tekintete pedig beteges.
Parm
2021. szeptember 10. 13:10
Böjte Csaba az, aki. Nem szorul senki védelmére, ha egy ilyen senkiházi slapaj bántó cikket ír róla.
Rocktoberi
2021. szeptember 10. 12:32
Böjte Csaba egy elismert ember. Ezzel a Beck nevezetű seggfejjel most találkoztam először. De minek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!