A baloldal és a nemzeti elkötelezettség

2021. szeptember 30. 22:05

A nemzetek a történelem produktumai, az ahhoz tartozás ma is a legélőbb, mindenkit átfogó kapocs.

2021. szeptember 30. 22:05
null
Köteles Lajos
Népszava

„Csupán egyetlen politikai célban (az ellenőrizhetetlen tömeges beáramlás megakadályozásában) van közmegegyezés, de a nemzet jövőjét érintő más kérdésekről (tudástársadalom vagy »bedolgozó« ország, ökogazdálkodás vagy környezetpusztítás, társadalmi mobilitás vagy »röghöz kötés«, a legfejlettebb Európához integrálódás vagy perifériális önállóság, stb.) vagy nem esik szó, vagy felülről erőltetett diktátumok születnek. Pedig a széteső társadalom ma nagyobb veszély az országra, mint más fenyegetések. Ha Magyarországnak sikeres jövőt akarunk teremteni, akkor közös jövőképre, szociális biztonságra és az európai törekvésekbe illesztett nemzeti politikára van szükség. A baloldali nemzetpolitika lényege ma sem lehet más, mint a közös társadalmi felemelkedés és az európai együttműködés összekapcsolása a nemzet érdekében. Nem a hintapolitika, az öncélú »kuruckodás« hanem egy átgondolt és kitartó építkezéssel létrehozott, jólétben élő, művelt társadalom teheti az országot az átalakuló Európa fontos részévé.”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hutogep
2021. október 01. 15:11
Na... Akkor most tessék kiállni a kamerák elé és csak egyszer kimondani: a határon túli magyarok a testvéreink. Szerintem ettől azonnal szörnyethalna ez az illető.
Box Hill
2021. október 01. 13:38
A baloldal a nemzeti kérdésekkel akkor foglalkozott utoljára, amikor Sztálin elvtársra bízta a nemzetiségi portfóliót. A népek gyilkosára.
Rugán
2021. október 01. 11:04
Ez a Népszavás vagy hülyének néz minket, vagy nem gondolja komolyan. De szerintem mindkettő. Hülye üres duma az egész.
zakar zoltán béla
2021. október 01. 09:29
demagŐgH buta duma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!