Vigyük tovább közösen a lengyel-magyar barátság lángját!

2021. augusztus 24. 14:44

Egy olyan Európai Unióban, melynek intézményei a birodalommá válást tűzték ki a csillagos lobogóra.

2021. augusztus 24. 14:44
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Vigyük tovább közösen a lengyel-magyar barátság lángját!

A mai napon lehetőségem nyílt köszönteni azokat a magyar és lengyel fiatalokat, akik a Felczak Intézet negyedik krasiczyni nyári egyetemén vesznek részt a két ország közti évszázados barátság jegyében.

Egy olyan Európai Unióban, melynek intézményei a birodalommá válást tűzték ki a csillagos lobogóra, óriási szükség van a lengyelek és magyarok józanságára. Az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat pedig lehetőséget nyújt arra, hogy végre egyének szintjén is képviselhessük a közép-európai józanságot. Ebben pedig a magyar és lengyel fiatalok kulcsszerepet játszanak.

Kívánom, hogy legyenek az értékek őrei. Örökítsék tovább a hitet, egy szuverén nemzetekre épülő, sokszínű és erős Európa eszméjét, melynek építőkövei a családok és a keresztény kultúra.”

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 24. 17:52
Már régen birodalom.
tothpal
2021. augusztus 24. 17:48
Az EU vezetői a birodalmi gondolattal a nemzeteket, nemzeti kultúrákat akarják megsemmisíteni, Dobrev Klára és uszító társai, Donáth és Cseh, Űjhelyi és a többiek - nemzetünk ellen szövetkeztek az EU aktuális stupid vezetőivel... Vigyázat! A német-francia tengely nemzetünkre életveszélyes...!
írmag
2021. augusztus 24. 16:30
Javasolnám a hatvanas évek magyar és lengyel fiataljainak, a kommunista rendszer ocsmányságai ellenére is megvalósult, közös barátkozásait és személyes kapcsolatteremtéseit alapul venni, a történelmi mélységeink hite szerint. A legnagyobb és maradandó élményem a stoppal meglátogatott Czestochowa, de a Varsóban a Novi Swiat utcában megvásárolt Károli fordítású magyar nyelvű Biblia később még a gyerekeink emberi épülését is szolgálhatta.
jánosbácsi
2021. augusztus 24. 16:17
Jucus tanuld meg, hogy sohasem beszélj a nép nevében. A magyar emberek döntő többsége nem szélsőjobboldali, nem euroszkeptikus és nem csak a lengyelekkel akar jó viszonyt ápolni. Arról nem is beszélve, hogy Donald Tusk a következő elnök nem fog Orbán Viktorral barátkozni, még veled sem Jucus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!