Transzvesztita felolvasóest óvodásoknak

2021. augusztus 28. 09:13

Magyarországon még nem szerveznek transzvesztita-felolvasást kicsiknek, Amerikában már igen.

2021. augusztus 28. 09:13
Rőfös Géza
Kontra

„A minap hosszú beszélgetésbe bonyolódtam egy alapvetően higgadt, saját tájékozottságára igényes, alapvetően apolitikus, de szociálisan érzékeny, liberális világnézetű ismerőssel. Mindenféle személyeskedés nélkül tudtunk arról egymással beszélgetni, kinek mi az személyes viszonya a »hagyományos« homoszexuális kapcsolatokon túlmutató LMBTQ+ jelenségekkel, különös tekintettel a kiskorúaknak köznevelési intézményekbe szervezett tematikus programokról (ezt ő felvilágosításnak, én érzékenyítésnek neveztem).

A békés egymás mellett élésre való törekvés jegyében megállapítottuk, hogy ennek megítélése alapvetően ízlés és világnézet kérdése, ahol egymásra erőltetni véleményünket hiábavaló próbálkozás lenne. A vita valódi ütközéspontja azonban az volt, vajon a gyermekvédelmi (általa homofóbnak nevezett) törvény valós jelenséget akar-e szabályozni? Hiszen az iskolákba nem szerveznek transzvesztita felolvasóesteket, vagy kötelezően ajánlott érzékenyítő kurzusokat. Egyébként de. Csak Magyarországon nem. Még nem.

Addig biztosan nem, míg a választók többsége olyan kormánynak szavaz bizalmat, amely világossá tette, hogy az ilyen jelenlétnek óvodákban, iskolákban nincs keresni valója. Más a helyzet Amerikában. Viszonylag könnyű ráakadni olyan hírekre, melyekből látható, hogy egyenes az út a fakultatív programlehetőségektől a kötelező érzékenyítésig. Mindkettőre kerestünk egy-egy tanulságos példát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. augusztus 28. 20:23
Most már ez kevés, hogy megjelenik egy újabb fotelcikk, hogy Amerikában ez meg az történik. Tessék Kontrás (fideszes) aktivistáknak útra kelni, lakossági fórumokon a falvakban beszélni arról a népnek, hogy gender, meg transzvesztita, meg LMBTQ, a gonosz, s hanyatló Nyugat, stb, de ezektől a fidesz megvéd. Biztosan komoly részvétel és jó fogadtatás lesz. A pénzért és párt jövő évi eredményéért illene megdolgozni, nemcsak tét nélkül üzengetni valamit pár olvasónak az íróasztal mellől.
Istók3
2021. augusztus 28. 19:49
"Hiszen az iskolákba nem szerveznek transzvesztita felolvasóesteket, vagy kötelezően ajánlott érzékenyítő kurzusokat." Pedig de. Ld. Budaőrs.
Zaj001
2021. augusztus 28. 14:15
Ha nem akarnak óvodában érzékenyíteni, akkor nem mindegy nekik, hogy ezt tiltja-e törvény?
-Zsolt-
2021. augusztus 28. 13:50
Meddig lehet ugyanazt a hazugságot szajkózni? Ilyen alapon az óvodások az emberevéséről is naponta cikkezni kellene. Mert ugye az sincs, de éppen lehetne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!