Öt ok, amiért a nyugati konzervatívok nem értik, mi történik Magyarországon

2021. augusztus 16. 16:15

A szabadság harcosaként tetszelgő Tucker Carlson a magyar kormány tagjaival parolázik.

2021. augusztus 16. 16:15
Tóth Szilárd János
Válasz Online

„Douglas Murray, Jordan Peterson és a néhai Roger Scruton után újabb befolyásos nyugati konzervatív értelmiségi látogatott Magyarországra, ezúttal Tucker Carslon, a legnézettebb amerikai talk show házigazdája személyében. Amint a Válasz Online is megírta, ellentmondásos figuráról van szó, aki bár nem problémamentesen passzol a magyar kormány aktuális politikájához – erről mindjárt –, ezzel együtt is nagy reklámfelületet jelent, jelentős hasznot hoz a kormánynak. Az ilyen események azonban a magyar konzervatívok számára mindig pofára eséssel járnak.

A brit és amerikai politikát kicsit is követő magyar konzervatívok ugyanis okkal rokonszenvezhetnek ezekkel a távoli figurákkal. Hiszen úgy tudják róluk, hogy odahaza a szabadságot, a nyugati kultúrát meg a „józan paraszti észt” védelmezve harcolnak az ottani balosok nyomulásával szemben. Például a szabad szólást védik a polkorrekt nyelvrendőrségtől és a techóriások kartellezésétől, tiltakoznak a nemi meg a faji identitás jelentőségének túlhangsúlyozása ellen, kritizálják a bölcsész- és társadalomtudományi karokat uraló balos ideológiákat és így tovább.

Aztán amint átlépik a magyar határt, ezek a nyugati emberek mintha megfeledkeznének magukról. Látszólag nem veszik észre, vagy ha észreveszik, nem zavarja őket, hogy a magyar kormány félautokráciát működtet, és pontosan azokat a dolgokat nyírja, például a szabad szólást, amit a nyugati vendégek otthon elvileg védenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2021. augusztus 17. 09:37
Elolvastam az egészet. Szánalmas érvelés. Ez lett a Heti Válaszból? Már ilyen színvonalon is lehet oda írni?
Volo
2021. augusztus 16. 23:01
"...és pontosan azokat a dolgokat nyírja, például a szabad szólást,..." Akkor te hogy a kurvák picsájában vagy nyilvánosan olvasható, te eszement barom? Nem zavar, hogy a saját szavaid cáfolnak meg?
Zajzon
2021. augusztus 16. 20:35
Szépen visszaböfögte a DK-s lózungokat! Gratulálok! Üres fecsegés, gondolat egy szál se. Minek ír az ilyen??
olvass
2021. augusztus 16. 20:19
"... következetlenség a vendégek részéről: zavarja őket a nyugati polkorrekt nyelvrendőrség, de arról ... egy ... szavuk nincs, hogy a magyar kormány médiafelületek sokaságát pusztította el ..., és egy egyetemet ... elüldözött az országból." Ilyen az, amikor a valaha jobboldali Válasz annyira szeretne "függetlennek" látszani, hogy elkezdi szajkózni, majd maga is elhiszi a baloldali baromságokat. Tehát, ha nem támogatsz állami reklámokkal egy médiafelületet, akkor "elpusztítod". A CEU-nak meg sikerült úgy "elüldöződnie" az országból, hogy továbbra is saját épülete van Budapesten és ott diákok tanulnak és szereznek diplomát. (Pont, mint az okos parasztlány a mátyáskirályos mesében, aki jött is, meg nem is, föl is öltözött, meg nem is, hozott ajándékot, meg nem is.) Ez lenne tehát az a rettenetes "félautokrácia, amitől a nagy nyugati jobbosoknak "kötelességük lenne" elhatárolódni, de minimum szóvá tenni azt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!