Prioritásaink a következők

2021. augusztus 11. 10:03

Törekednünk kell arra, hogy minden fél véleményét konstruktívan meghallgassuk és együtt, de egymás kultúráját és érdekeit tiszteletben tartva tegyünk javaslatokat Európa problémáinak megoldására.

2021. augusztus 11. 10:03
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„72 éve ezen a napon tartotta meg alakuló ülését az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése. Az ET a legfontosabb emberi jogokkal és jogállamisági kérdésekkel foglalkozó szakmai szervezet Európában, Miniszteri Bizottságának soros elnökségét jelenleg Magyarország tölti be, egészen novemberig.

A magyar elnökség olyan témákat tűzött napirendjére, melyek fontos szerepet fognak játszani a jövő Európájában. Törekednünk kell arra, hogy minden fél véleményét konstruktívan meghallgassuk és együtt, de egymás kultúráját és érdekeit tiszteletben tartva tegyünk javaslatokat Európa problémáinak megoldására.

Prioritásaink a következők:
- A nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előremozdítása.
- Ifjúságpolitika, a gyermekek és a család értékének védelme.
- A vallásközi párbeszéd előmozdítása. 
- A kiberbűnözés elleni hatékonyabb védekezés, mesterséges intelligencia az igazságszolgáltatásban.
- Környezetvédelem és fenntartható fejlődés.

A jövő generációk szempontjából ezek a legfontosabb kihívások, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy a gyermekeink egy élhetőbb és biztonságosabb Európában éljenek!”

Nyitókép: Varga Judit Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 11. 21:42
"Törekednünk kell arra, hogy minden fél véleményét konstruktívan meghallgassuk és együtt, de egymás kultúráját és érdekeit tiszteletben tartva tegyünk javaslatokat Európa problémáinak megoldására." Tipikus politikusi semmitmondás. Törekedni tpikusan a politikusok szoktak, mert akkor nincsen semmi felelősségük, ha nem sikerül a törekvésük.
Pelso j.
2021. augusztus 11. 20:56
"minden fél véleményét konstruktívan meghallgassuk" Ja, meghallgatjátok, aztán a szócsöveitek másnaptól mocskolnak mindenkit, akinek véleménye eltér a tiétektől. Évtizedek óta ezt művelitek. Európa problémáinak megoldására, ti? Akkor ennek a kontinensnek annyi. A valós prioritásaitokkal meg már rég tisztán láthatók: saját zseb, aztán pereputty és haverok zsebe.
Tiszafa
2021. augusztus 11. 12:54
"...egymás kultúráját és érdekeit tiszteletben tartva tegyünk javaslatokat Európa problémáinak megoldására." Csakhogy ezt már az idő túlhaladta. Ugyanis ennek a megközelítésnek az alapja az kell legyen, hogy a másik meghallgatása és jogos, avagy megalapozott érveinek elfogadása mindegyik fél sajátja kellene hogy legyen. De erre a Zuniós bürokraták már rég nem alkalmasak. Így aztán e szép magyar felvetés törvényszerűen a falra hányt borsó sorsára fog jutni.
Senior
2021. augusztus 11. 11:02
"minden fél véleményét konstruktívan LEhallgassuk"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!