Meg fogom védeni a független színházi életet

2021. augusztus 24. 20:00

Gyűlöletkeltésből megfogalmazott ostoba paragrafusok nem vehetik el a színházi élet szabadságát.

2021. augusztus 24. 20:00
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Meghosszabbítottuk Rudolf Péter kinevezését, marad a Vígszínház igazgatója. Úgy gondolom, politikusnak, legyen az főpolgármester, államtitkár vagy éppen miniszterelnök nem feladata, hogy beleszóljon egy független szervezet életébe, ma mégis részt vettem a Vígszínház társulati ülésén, mert sajnos ma Magyarországon más időket élünk.

 Azért mentem oda, hogy Rudolf Péter pályázatának meghosszabbítása mellett biztosítsam róla a társulatot, meg fogom védeni a színházat, meg fogom védeni a független színházi életet, mert szerintem a művészet szabad, a művészek pedig szabadok. 

A Főváros egyszer már sikeresen kiállt színházai mellett. Ezután sem lesz ez másként, alantas politikai szándékok, gyűlöletkeltésből megfogalmazott ostoba paragrafusok nem vehetik el a színházi élet szabadságát, ezt remélem, minden államtitkár jól az eszébe vési. Szabad kultúra nélkül, nincsen szabad és gyarapodó Magyarország.”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2021. október 23. 21:49
Nagy az Isten állatkertje, beleférsz te is Aczél et.
reflex2
2021. augusztus 25. 20:42
Segg
EMM195
2021. augusztus 25. 15:29
10 óra és 14 óra között? Kevés lesz az az idő.
tevevanegypupu
2021. augusztus 25. 15:17
Odament fenyegetni Gyurcsány nevében a nyavalyás sunyi gazember..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!