Magyarország, Orbán és a homogenizáló liberalizmus

2021. augusztus 14. 20:49

Úgy tűnik, hogy Orbán őszintén szereti Magyarországot, és hajlandó mindent megtenni, hogy jobbá tegye a magyarok életét.

2021. augusztus 14. 20:49
null
Micah Meadowcroft
The American Conservative

„Mindenesetre Yglesias azért jár a fejemben, mert tipikus választ adott Tucker Carlson magyarországi látogatására, és az országhoz való általános hozzáállást jellemzi. Azt gondolhatod, hogy ez csak egy múlt heti beszéd, ami nem érhet egy cikket sem, de szerintem érdemes egy hetet várni az efféle diskurzusokkal. Mindenki gondolkodás nélkül formál véleményt, amire jó példa a Twitter, de ahhoz, hogy mélyebb következtetésre juthassunk szükségünk van időre. 

Tehát itt van a tézisem néhány nap elteltével: mivel a liberálisok homogenizálni akarják a világot – például a hajléktalanszállók mellett egyforma luxus-lakóparkokat építenének –, nem értik meg, hogy

az amerikai jobboldal nem azért csodálja Magyarországot, mert más utat választott mint mi, hanem mert a saját útját járja. 

Egészen egyszerű: nem azért kedveljük Orbán Viktor Magyarországát, mert Orbán egy szélhámos, egy erőskezű ember, vagy akárhogy is nevezzük, hanem azért, mert úgy tűnik, hogy Orbán őszintén szereti Magyarországot, és hajlandó mindent megtenni, hogy jobbá tegye a magyarok életét, hogy megvédje őket, illetve az életmódjukat a fenyegető külső hatalomtól. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban erős határellenőrzést kell végrehajtani, pénzt kell fordítani a családtámogatásra, és korlátozni a a magyar identitást aláásó médiát, valamint az ilyen NGO-kat. Ezek a magyar modell alapjai, amelyek jól beváltak Magyarországon.”

Kép forrása: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NOMan
2021. augusztus 15. 19:15
Ez a lefizetett majom költözzön ide, éljen itt, akkor majd elhiszem hogy itt jobb az élet mint nyugaton.
djcs
2021. augusztus 15. 11:34
https://carinhoso.blog.hu/
Reszelő Aladár
2021. augusztus 15. 08:56
Remek meglátás. Egy ház is azért épül fel jól, mert valaki szeret építeni (meg pénzt is kap érte), nem pedig azért mert gyűlöli a téglát a raklapon a cementet meg a zsákban.
flesh ripper
2021. augusztus 15. 08:00
Jól ismerem a jóakaró, becsületes, de naiv és felszínes amerikaiak véleményét. Az amerikaiak - a jobb oldalon sem, sajnos! -, nem képesek árnyaltan, tényszerűen, nagy és a tényeknek megfelelően, komplex összefüggésekben gondolkodni... Pl. Afganisztán, pl. Irak, Szíria, Irán, Vietnam, Korea, az orosz birodalom, Közép-Európa, Dél-Amerika... Elefánt a porcelánboltban. Vagy tragikus, veszélyes infantilizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!