Karácsony hazudott Budapest pénzügyeiről

2021. augusztus 31. 17:04

A számok alapján úgy tűnik, hogy a fővárosi kincstár tele. Ez lenne az önkormányzatiság kivégzése?

2021. augusztus 31. 17:04
null
Talabér Krisztián
Nézőpontok blog

„Karácsony Gergely főpolgármester és csapata időről időre egymással ellentétes állításokat fogalmaznak meg Budapest költségvetése kapcsán. Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd műsorában korábban még arról beszélt, hogy »ha elfogadják az iparűzési adó egyéves elvonását, akkor másnap leáll Budapesten a közösségi közlekedés.« Annak ellenére, hogy az iparűzési adó megfelezése a kis- és középvállalkozások számára megtörtént, a kimagasló gazdasági növekedés miatt a főváros egyetlen forint iparűzési adóbevételtől sem esett el, amit még Karácsony Gergely helyettese is elismer. A főpolgármester azt sem látta jól előre, hogy a kormányzati döntés tényleges milyen hatással lesz a város pénzügyeire.

Karácsony Gergely a fővárosi büdzsével kapcsolatos kijelentéseit saját maga cáfolja: most a 14 éven aluliak számára ingyenessé teszik a közösségi közlekedést, amely intézkedés évente 320 millió forintba fog kerülni az adófizetőknek. A valóság tehát az, hogy Budapest kap 139 milliárd forintnyi bevételt iparűzési adóból, emiatt egy 320 milliós bevételcsökkentési program is megvalósulhat. A számok alapján úgy tűnik, hogy a fővárosi kincstár tele. Ez lenne az önkormányzatiság kivégzése?”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Joe1954
2021. szeptember 01. 21:22
Ahogy az összes ellenzéki önkormányzatot is, Budapestet is kivérezteti Orbán! Ha a tehetségét jóra fordítaná és nem saját családja és baráti köre gazdagodására, Magyarország tejjel mézzel folyó Kánaán lehetne! Győzni fogunk! Hajrá Magyarország, hajrá Klára!
..--..
2021. szeptember 01. 12:43
-zsoltkom- "Karácsony hazudott Budapest pénzügyeiről" Az is kérdés, hogy a hazugság bűn-e? Vagy csak az, hogy ki tette meg először... és ki hányszor? A hazugság építő elem... sok esetben jó keletkezik belőle. Mire jó a hazugságot az erkölcs minősítésére használni?... főleg egy keresztény-katolikus kultúrkörben. Lehet, hogy mindenkinek be kéne fogni a száját? Látott már valaki beszélni tudó embert, aki nem hazudik? Vagy csak arról van szó, hogy a keresztény konzervatív oldal hazudhat? Ki kellene ezt mondani. Aztán meg ne lásson ám senki senkit, hogy gyónogat... vagy valami hasonló bűneltüntető magatartást tanúsít!! (Annak is ki lehet ám számolni az elpocsékolt-felesleges energiáját, amit sok hasznos/ értékes életre lehetne használni.)
sasszem
2021. augusztus 31. 19:24
hazudunk, reggel-délben- este ahogy a mester tanította
cutcopy
2021. augusztus 31. 19:20
Jó példa a gyerekek ingyen utazása, emlékezzünk vissza amikor Fletó némi szavazatok reményében áfát csökkentett a 2006-os választások előtt pedig már padlón volt a magyar gazdaság, persze aztán a megnyert választások után egyből visszaemelte, Karigeri dettó képes még jobban eladósítani a fővárost ha politikai karrierjéről van szó..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!