Karácsony Gergely visszatért eredeti szakmájához: elemzőkkel vitatkozik

2021. augusztus 24. 10:53

Karácsony Gergely eléggé kiakadt, egy videóban üzent, ám nem meglepő módon ebben a videóban sem sikerült igazat mondania – írta Facebookon Deák Dániel.

2021. augusztus 24. 10:53
null

Karácsony Gergely videóban üzent Deák Dániel elemzőnek. „Fontos változások vannak Budapesten, haladnak a felújítások, a vidéki állami buszközlekedésről azonban aggasztó hírek érkeztek. És vajon ma mit fog kommentelni Deák Dániel?” – írta Karácsony Gergely, az alábbi videó mellé írt posztjában. 

„Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Biztosan nagyon sok dolga lehet miniszterelnök-jelöltként, ha egy elemzőnek is ilyen kiemelt figyelmet szentel és a kommentjeit olvasgatja. Mindenesetre jól kiszúrtam főpolgármester úrral, ha már fél 8-kor Facebook videókat kell csinálnia, a felvétel alapján ez meglehetősen meg is viselte Önt, miközben egy átlag ember ilyenkor már rég a munkahelyére tart...

Nem meglepő módon ebben a videóban sem sikerült igazat mondania (ahogyan korábban az iskolai végzettsége, nyelvtudása és mi egy más kapcsán sem). Mivel én nem egy közvélemény-kutató cégnél dolgozom, nem is tudnám megmérni, hogy kinek mekkora az esélye egy választáson. Én is a rendelkezésre álló kutatásokból dolgozom és azok alapján alakítom ki a véleményem. És igen, azok nem azt az eredményt jósolták, ami végül lett. Ennek több oka is van (pl. Borka-botrány), amiről számos helyen beszéltünk, vitatkoztunk már különböző konferenciákon vagy televízió műsorokban. De Önnek sem mindig sikerül eltalálnia a végeredményt, 2018-ben miniszterelnök-jelöltként például a Sándor-palota előtt örvendezett a magas részvételnek és a várható ellenzéki győzelemnek a választás napján, majd jött az újabb Fidesz kétharmad. Ilyen ez...

Az pedig, hogy a baloldal lassan 12 éve ellenzékben van pedig önmagáért beszél. Nem kell elemzőnek lenni ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, melyik oldalon vannak a jó/sikeres és a rossz/sikertelen politikusok, ezt a választók többsége is meg tudja ítélni, ahogyan meg is tették az elmúlt évek választásain.

A buszközlekedésre utalva pedig én budapesti lakosként elsősorban a fővárosi közlekedési helyzetről tudom kialakítani a véleményemet, az pedig lesújtó. 29 éve (születésem óta) élek a fővárosban, de például ilyen dugók a nyári szünetben még sosem voltak. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a jövő heti iskolakezdést követően!

Az elemzők pedig csak csinálják a dolgukat: értékelik a politikai folyamatokat. Én mindig is nyitott voltam a vitára, az álláspontomat továbbra is megvédem bárkivel szemben, hiszen mindig tényekre alapozva alakítom ki azt.

Az Ön tevékenységének megítélésével kapcsolatosan is azt nézem elsősorban, hogy mi a budapestiek véleménye, az pedig egyre rosszabb, elég csak a kormánypárti elhajlással nem vádolható 24.hu pár héttel ezelőtti videóját megnézni, amiben egyetlen egy pozitív véleményt sem tudtak felmutatni:”  – fogalmazott az elemző.

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scandal says Jack
2021. augusztus 24. 13:21
"...és meg ne próbálkozzon azzal...(!)" fenyegeti ez a rakás szerencsétlenség Magyaroroszág köztársasági elnökét...elképesztő
Korn
2021. augusztus 24. 12:53
Gejgőke, senki nem számított rá, hogy külföldi szavazatokkal fogsz nyerni, ezért nem Deák a hibás.
bagira
2021. augusztus 24. 12:31
Kamu szakmája mi , eddig nem lehetett rájönni jól titkolja , az biztos nem a polgármesteri hivatalhoz köthető . Tippeltünk , kasszaürítő , gaztermelő , kerékpárút felfestő , napnál fűtő , szófosó, nem azt csinálja amit mond megrögzött hazudozó , gyurcsány sleppje helytartója . Számtalan szakmájával a fővárosnak árt .
Pandaka pygmaea
2021. augusztus 24. 12:08
:D:D ez a kamugeris videó még mindig zseniális.... Ez még politikai elemzőnek is alkalmatlan: ...."minden létező tudásunk a politikáról az arról szól, hogy a Fidesznek az alcsony részvétel kedvez..." (mindezt akkor cca. 70%-os részvételi aránynál)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!