Hagyják már békén Rossit Dzsudzsákkal!

2021. augusztus 27. 12:44

Amióta Dzsudzsák nem válogatott, nyolc magyar győzelem, hat döntetlen és két vereség áll az almanachokban.

2021. augusztus 27. 12:44
Ch. Gáll András
Index

„2019. november 19-én Cardiffban a Rossi-éra talán leggyengébb teljesítményét nyújtva a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Walestől az Európa-bajnoki selejtezőn, és ezzel az E csoportban a negyedik helyen végzett. Maradt számára utolsó lehetőségként a pótselejtező. A csapatkapitányi karszalagot a 72. percig Dzsudzsák Balázs viselte, akkor Varga Roland jött be a helyére.

Az időközben debrecenbe szerződő Dzsudzsáknak ez volt a 108., mind ez ideig utolsó mérkőzése a magyar nemzeti válogatottban.

A következő évben, 2020-ban nyolc tétmérkőzést vívott a válogatott, ebből ötöt megnyert két döntetlen mellett, és kijutott az Európa-bajnokságra. 2021-ben eddig ugyancsak nyolcszor lépett pályára Marco Rossi szövetségi kapitány legénysége, három győzelem, négy döntetlen és mindössze egyetlen vereség a mérleg, helytállás a részben hazai rendezésű Eb-n, ahol a csoportban az aktuális világbajnok Franciaországgal és a 2014-es vb-aranyérmes Németországgal is remiztünk, és hétpercnyire álltunk a világszenzációt jelentő továbbjutástól.

Amióta Dzsudzsák nem válogatott, nyolc magyar győzelem, hat döntetlen és két vereség áll az almanachokban. Hazánk pedig szűk két év alatt a fifa világranglistáján feljött az ötvenkettedikről a harminchetedik helyre. 

Összekovácsolódott egy európai szinten is ütőképes, bárki ellen a helytállás reményével és esélyével a pályára kifutó válogatott, amelynek Gulácsi – Willi Orbán – Szalai Attila – Nagy Ádám – Kleinheisler – Szoboszlai – Sallai – Szalai Ádám összetételű gerince olyan szilárd, akár a vídia. 

És amelynek élén ott áll az utóbbi harmincöt év – a Mezey György utáni korszak – legjobb, legeredményesebb szövetségi kapitánya, a tántoríthatatlan integritású, taktikailag és emocionálisan is világszínvonalú Marco Rossi.

MOST MÉG.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. augusztus 28. 14:25
Senkinek sincs Dzsudzsákkal baja, csak ne pofázzon bele a hülyék kórusa, hogy Rossi kit hívjon be a válogatott keretbe. Újabban mindenki jobban akarja tudni Rossinál, hogy mit tegyen.
gyaloggos
2021. augusztus 27. 18:13
UGYAN már! GYEREKES feltételezés az, hogy Orbán akarja összeállítani a magyar válogatottat is! ILLETVE nem is feltételezés ez, mert maguk, liberálbalfaszék sem gondolják ezt komolyan, csak hát akinek az ORBÁNNAK mennie kell elég, azoknak szánják az efféle süketelést, hátha lesz, aki elhiszi még ezt is!
Gregorius
2021. augusztus 27. 15:08
Nem felejtem el Dzsudzsák bombagóljait, lelkesedését és remélem lesz még majd válogatott. De a PSV után rossz tanácsadókra hallgatott, ahelyett, hogy egy nagy bajnokságban, akár egy kisebb csapatban gürizve fejlődött volna, elment sok pénzt keresni. Az újra NB1-s Debrecenben más poszton játszva, kezd javulni, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég
balbako_
2021. augusztus 27. 14:36
Egyelőre Rossi a szövetségi kapitány és e minőségében eddig a legsikeresebb az utóbbi 25 évben. A felelősség az övé, tessék békén hagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!