Európa éppen aktuális értékei

2021. augusztus 04. 14:34

Olyan kisebbségek jogkiterjesztését követeli az unió, amelyekről pár évtizede még tudomást sem vett.

2021. augusztus 04. 14:34
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Tudom, a fenti cím önellentmondás, a valódi értékek nem ’éppen aktuálisak’, hanem tartósak, mint a tízparancsolat. Mégis helyesen írja le a helyzetet, hiszen Európa, helyesebben az Európát ma vezető politikusok értékrendje ugyanilyen önellentmondásos. Miközben például a nemzeti kisebbségek jogainak védelme továbbra sem tartozik bele – a Bizottság 2017/652. határozata: a Minority SafePack kezdeményezés »nyilvánvalóan kívül esik a Bizottság … hatáskörén« –, olyan kisebbségek minden határon túli jogkiterjesztését követeli az unió tagállamaitól, amely kisebbségekről egy-két évtizede még tudomást sem vett (Görögországban 2015-ig nem létezett jogi keret az azonos neműek együttélésére, ám ezt soha senki nem kifogásolta).

Nyugat-Európa liberális értelmisége hosszú idő óta esik ebbe a hibába: éppen aktuális, rendre túltolt meggyőződését az egyedül helyes és erkölcsös meggyőződésként vallja és hirdeti, és azt kéri számon a világon. Most éppen a szexuális kisebbségek ügyét tolják túl, és követelik, hogy ebben mindenki kövesse őket. A magyar kormány nyugati mércével mérve olykor zavarba ejtő eszközökkel tart ellen ennek a nyomásnak, de nem hiszem, hogy azok nélkül lenne esélye ellentartani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. augusztus 05. 07:30
Tegnap olvastam egy Fricz Tamás cikket, azt hiszem, nemcsak érdekes, de fontos is volt. Először láttam leírva, nem akárkitől, h. Az EU irányvonala már nem biztos, h. követhető. Itt sokan egyet értünk ezzel, csak a lehetőséget NEM látjuk, Fricz úgy tűnik, látja . Az Államok a születésig lehetséges abortusszal, az alternatív, kisebbségi szexuális irányultságok minden határon túli támogatásával kiírta magát a kultúrkörünkből. Az sem lehetséges, h. pusztán azért, mert valaki szegény, tanulatlan, bűnöző néger, áldozati szerepben tündökölhessék és még a többségi történelem felfogás átértékelésére is illetékesnek találtathassék állami szinten. Ezeknél valami nagyon félrement. Ebből tényleg jobb lenne kimaradni.
annamanna
2021. augusztus 04. 19:01
Miért nem foglalkozik Bencsik Gábor inkább a bebörtönzött székely atyafiakkal? Mert nem áll a magyar nemzet pártján? Lásd Szalma György: Ki áll a magyar nemzet pártján? https://mandiner.hu/cikk/20210804_ki_all_a_magyar_nemzet_partjan
Akitlosz
2021. augusztus 04. 18:05
"Olyan kisebbségek jogkiterjesztését követeli az unió, amelyekről pár évtizede még tudomást sem vett." Mert az a kisebbség pár évtizede még nem is létezett. "Modern találmány" az LMNOPQ és a "gender" is. Az öt évvel ezelőtti Mandineren egy szál "gendert" sem találni még valószínűleg.
KannibálTatárÚr
2021. augusztus 04. 17:46
A demokrácia alapja, hofgy a kisebbségeknek ki kell érdemelni a kisebbségi jogokat. Nincs rá jogi alap. Tehát a melegek, buzik csak akkor kaphatnak DEMOKRÁCIÁBAN kisebbségi jogokat, ha nem sértik a többség akaratát. Ha a többség úgy tartja jónak, az azonos neműek együttélése bűncselekmény. Amit a Zunijó akar, az a demokrácia nevetségessé tétele. Ez az európai érték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!