Elárult nemzetek

2021. augusztus 11. 18:22

Elgondolkodtató adatokat emelt ki a minap a Twitteren Matt Goodwin brit politológus az Ipsos MORI múlt héten megjelent felméréséből, amit az Egyesült Királyságban végezte

2021. augusztus 11. 18:22
null
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A britek hatvanhat százaléka szerint a gazdaság meg van »bundázva« a gazdagok és befolyásosak javára. Hatvanhárom százalékuk szerint a politikai és gazdasági elitet nem érdeklik az emberek. Hatvankét százalék szerint a legfőbb társadalmi törésvonal az emberek és az elitek között van. Ötvennyolc százalékuk szerint a hagyományos nagy pártokat nem érdeklik az olyan emberek, mint ők. Ötvenhat százalékuk szerint a szakértők nem értik meg őket.

 

 

Ne legyenek kétségeink, Nyugat-Európa-szerte hasonló eredmények jöhetnek ki, ha elvégeznek egy hasonló kutatást.

Mire utal mindez?

A liberális magyarázat szerint – ami rendszerint messze áll a józan észtől és a valóság tényleges megtapasztalásától – nincs semmi gond a társadalmakban, csak a populista pártok azok, amelyek összeesküvés-­elméleteikkel megmérgezik az emberek elméjét. A probléma könnyebben kezelhető, ha az embereket érzékenyítő tréningekre küldjük, a Facebookról pedig algoritmusokkal irtjuk ki nem megfelelőnek ítélt gondolataikat.

Az elit és az átlagemberek közti különbségre világított rá a Barack Obama, volt amerikai elnök hatvanadik születésnapi partija körüli botrány is. Míg a baráti sajtó rajongva ünnepelte az óriási bulit rendező politikust, és izgatottan számol be, milyen celebritások tették tiszteletüket, a közösségi oldalakon és a konzervatív sajtóban nagy a felháborodás. Több kommentátor is találóan rámutatott, a balliberális demokrata elitet és a sajtóját nem izgatja, hogy Obamáék partiján önfeledten ropták a táncparketten, miközben az átlagembernek maszkot kell adnia a kisgyerekére is.

A megoldás nem a problémák elhallgatása és a kritikusok elhallgattatása. Az emberek azt akarják, hogy választ kapjanak a jogos aggodalmaikra, hogy világosan beszéljenek velük. Ezért tombolt az amerikai libe­rális média Tucker Carlson magyarországi látogatása miatt, és ezért méltatták sok-sok ezren a magyar miniszterelnököt az amerikai tévénézők. Sőt, éppen ezért van jövője és feladata az európai konzervatív reneszánsznak is.”

Fotó: ROMY ARROYO FERNANDEZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2021. augusztus 12. 09:16
Itthon is ez van.
nemecsekerno_007
2021. augusztus 11. 21:28
Erre most jöttetek rá :))))) A pénz diktatúrájában éltek.
Pelso j.
2021. augusztus 11. 21:15
Mariann, a Brexit előtt kilépéspárti hazug szélhámosok (pl Farage) tucatszám hazudoztak a briteknek, hogy majd milyen jó lesz. Most meg problémák vannak, nahát. Hogy is van ez?
Orbán Pegazus Viktor
2021. augusztus 11. 19:12
Van elég bajunk itthon is. Arról tessék valamit Mariann.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!