Bűn-e a homoszexulitás?

2021. augusztus 03. 10:32

Megdöbbentő, hogy egy-két évtized alatt ennyire közügyet tudott csinálni a magánügyekből a baloldal. Túl azon, hogy el tudják rejteni a valós problémákat, meg is tudják bélyegezni a másképp gondolkodókat.

2021. augusztus 03. 10:32
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu

„A Biblia egyértelműen foglal állást a homoszexualitással kapcsolatban: bűnnek nevezi, elítéli azt, többek között Mózes 1. és 3. könyvében, Pál Apostol rómaiakhoz, illetve a korinthusiakhoz írott levelében. Egészen elképesztő, ahogy görcsösen próbálják időnként magyarázni – nálunk is, például a 168 óra vagy a Mérce – ennek az ellenkezőjét, mindenféle „tekintélyes” emberekre hivatkozva,

de amit nagyon nem értenek a magukat biblia szakértőnek vélő ateisták, az az, hogy óriási különbség van bűn és bűnös között.

A bűnnek számos formája van. A szexuális bűnök közé nem csak a homoszexualitás tartozik, hanem például a paráznaság, a (heteroszexuális) promiszkuitás is. Van aki ezekre erősebb hajlammal születik. Ahogy az erőszakra, verekedésre, dühkitörésekre is van, aki hajlamosabb, de ezek mindegyike legyőzhető. Az ordibálóra nem mondjuk azt, hogy tök normális, amit csinál, ő ilyen, ez is csak egy a lehetséges viselkedésformák közül, de azt sem mondjuk rá, hogy egy utolsó gazember. Nem gyűlöljük azért, mert ilyen tulajdonságai vannak.

És pontosan erről van szó: a Biblia, a kereszténység a bűnt ítéli el, nem a bűnöst. A bűnössel szemben megértő. Divatos, mai szóval: toleráns.

A tolerancia viszont nem egyetértést jelent! Jogunk van ellenezni a bűnös viselkedést, jogunk van elmondani róla a véleményünket, akár magának az illetőnek is, de nincs jogunk ítélkezni fölötte, mint ember fölött; ez a jog egyedül Istent illeti meg. És nem csak ítélkezni nincs jogunk más emberek fölött, de bántanunk, diszkriminálnunk sem szabad őket azért, mert valamiben mások, vagy akár bűnösök. Valamiben – Krisztust leszámítva – mindannyian azok vagyunk. A homoszexualitás – például a fizikai agresszióra, pláne a gyilkosságra való hajlammal szemben – nem közveszélyes, épp ezért nem is főbenjáró bűn, legalábbis a kereszténységben; az iszlám erről mást gondol, sőt, a mai világban egyre megengedőbbek, elfogadóbbak vagyunk vele szemben, és ez így van rendjén, de

továbbra is az embert fogadjuk el a hajlamaival, cselekedeteivel együtt; nem pedig a cselekedetet!

Arról továbbra is lehet ugyanaz a véleményünk. Ugyanaz, amit a Biblia is mond. A homoszexualitás bibliai tiltása ráadásul nem is csak egy öncélú morális kinyilatkoztatás. Van egy nagyon is gyakorlati oka: a férfi és nő kapcsolata – amelyben a szexet a Biblia eleve csak a házasságon belül engedi – családot eredményez, ami a társadalmak egyik legfőbb pillére. És nem csak társadalmilag fontos, hanem

biológiailag is a heteroszexualitás az egyetlen releváns forma: ez képes utódokat létrehozni, biztosítva a faj és azon belül a különböző társadalmak fenntartását.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kisfrocs
2021. augusztus 04. 12:33
12?
-Zsolt-
2021. augusztus 04. 00:31
Jeszenszky Mózes hirtelen teológus is?
kunfia
2021. augusztus 03. 19:15
Nálatok az állampártban nem bűn a buziság,amíg le nem buksz vele. Aztán persze igen.
olajfa1
2021. augusztus 03. 15:04
-Szerintem nem bűn a homosexualitás, DE NEM IS NORMÁLIS DOLOG! -A homosexualitás propagálása viszont nálam BŰN! -A homosexualitás meg minden féle "másság sexualitás" NYILVÁNOS BEMUTATÁSA NEM CSAK HOGY BŰN, HANEM ALJAS BŰN ÉS UNDORÍRÓ ERŐSZAKOSSÁG!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!