Az UEFA válasza: a romániai magyarellenesség nem tartozik ránk

2021. augusztus 18. 14:41

A rasszizmus elleni mantrát hibátlanul felmondják, de foglalkozni érdemben nem foglalkoznak vele.

2021. augusztus 18. 14:41
null
Benkő Erika
Facebook

„Az UEFA válasza: a romániai magyarellenesség nem tartozik ránk

A rövid összefoglalója az UEFA válaszlevelének, hogy a romániai magyarellenesség az A ligás meccseken nem az ő hatáskörük, vagyis nem érdekli őket a legkevésbé sem. Kiábrándító, ahogy a rasszizmus elleni mantrát ebben a válaszlevélben is hibátlanul felmondják, de foglalkozni érdemben azért nem foglalkoznak vele. Rossz üzenet ez az UEFA részéről, s mélységesen csalódott vagyok, mert azt gondoltam, egyforma szigorral kezelnek mindenféle fajta gyűlöletbeszédet.

EN

I am highly disappointed in the following response, that I have received from UEFA, as a reply to my concerns about blatant and aggressive anti-Hungarian attitudes during a game within the Romanian Champions League. I find it awfully hypocritical, that the representative of the organisation describes in great detail how seriously they take racism and discrimination, but in the same time they also bluntly say that they do not intend to even investigate the matter, and call the whole incident »alleged«, basically shaking the whole thing off, citing jurisdiction. What is really cynical about this response, that I have explained it to them in my letter that the reason we have turned to them was a last resort, given how anti-Hungarian discourse became commonplace during football matches in Romania, while the Romanian Football Federation generally tends to ignore these incidents. I didn’t have huge expectations to start with, but I expected UEFA to at least bring the matter up with the Romanian Football Federation, to remind them of the importance of combating xenophobia and to encourage them to make further efforts in this regard.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. augusztus 19. 08:55
Korrupt libsi cselédek.
ugorka
2021. augusztus 18. 22:14
Az a szabály (és a gyakorlat is), hogy mindenki a saját égisze alatt rendezett meccsért felel. Az UEFA az európai porondon rendezettekért, a FIFA a világbajnokiakért. A kérdéses meccs román bajnoki volt, ami a román szövetség hatásköre, nem az UEFA-é. Jogilag tiszta (a szabályokat lehet vitatni, de most ezek a szabályok).
Vakfolt
2021. augusztus 18. 22:09
Mekkora szarok ezek..
Karvaly
2021. augusztus 18. 18:10
A FIFA, UEFA velejéig korruptak, folyamatosan buknak le újabb és újabb kenőpénzes történetekkel. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a románoknak (vagy az amerikaiaknak) egy csomó pénzt megér, hogy a magyarok elleni atrocitásoknak ne legyen következménye, míg a magyarokat minden pisszenésért elítéljék. Amennyiben ez nem változik, össze kellene szedni még néhány országot, amelyik nem hajlandó korrupt gazemberek zsebét tömni, ki kellene lépni ebből a szövetségből, és alapítani egy újat, mert ennek így tényleg nincs sok értelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!