Általában azok élnek a legkörnyezetszennyezőbb módon, akik a leghangosabban kiabálnak

2021. augusztus 31. 12:45

Vannak azok az emberek (első sorban nők), akikben a „klímaszorongás” patológiás mértékű.

2021. augusztus 31. 12:45
null
Tibi atya
Facebook

„Vannak azok az emberek (első sorban nők), akikben a »klímaszorongás« olyan patológiás mértékű, hogy ezért nem akarnak gyermeket gyermeket vállalni. Bármit is látunk a médiában, bármit is mond XY professzor az XY egyetem XY tanszékén, nem létezik olyan eljárás, amivel meg lehet jósolni a jövőt, pláne globális viszonylatokban. A tudomány nem mindenható: ha minden adat a rendelkezésére állna, a világ akkor sem kizárólag algoritimikusan és kiszámíthatóan működik.

Ez persze nem oldja a szorongásukat. Sőt, csak még dühödtebben ismétlik, hogy márpedig XY professzor az XY egyetem XY tanszékén megállapította, hogy de, úgyhogy ennyi volt.

Nehézségek mindig lesznek (ahogy mindig is voltak), de a világvége várást szerintem lassan fel kéne venni a mentális zavarok közé. Hasonló betegsége korunknak, mint Freudénak a hisztéria.

Amennyiben tényleg úgy áll a dolog, hogy most van a műsor vége (amire semmilyen bizonyíték nincs), nos, a pánikszerű klímaszorongás akkor is beteges. Ha már úgyis mindenképp meg kell baszódni, én inkább szivarra gyújtok és állok elébe. Csak ha lehet, közben a világvége próféták ne legyenek a közelemben, mert ennek a hisztinek még ekkor sem lesz semmi értelme. Dicsértessék!

(ui.: és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki tesz-e a környezetért. Ahogy az lenni szokott, általában azok élnek a legkörnyezetszennyezőbb, Starbucks-konform módon, akik a leghangosabban kiabálnak)”

Nyitóképen: Az Extinction Rebellion tagjai tüntetnek Londonban. Fotó: Maciek Musialek / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 01. 01:43
Az ember szimplán a fizikai világ törvényeinek kihasználásával nem volna képes életben maradni. Szimplán a természeti túlélésre az ember fizikailag alkalmatlan. Nem egy farkas, ami a fogaival elkapja a zsákmányt és nyersen megrágja, és nem juh, ami legeli a füvet és kész. Ez kompatibilis a természettel, de az ember nem bírja ezt megcsinálni, az embernek muszáj, hogy ipart csináljon, termékeket gyártson, mert csak azokkal él túl. Az ipar pedig szembemegy a természettel, nem lehetséges a kettőt összeegyeztetni, csak részlegesen, mondjuk korlátozod a termelést, igyekszel környezetbarát eszközöket használni, de ennek mindig van egy limitje, egy adott szint alá nem lehet menni. Még egyszer: az ember muszáj, hogy eszközöket készítsen, amivel a szimpla ételszükségletét messze meghaladó módon igénybe veszi a körülötte levő természetet. Nem tudja nyersen megenni az ételét, nem tud téli álmot aludni, a szülése sokkal fájdalmasabb, mint az állatoké, cipő nélkül, szimplán a talpával nehezen viseli el a talaj megpróbáltatásait és így tovább. Nem csak több, mint egy állat, hanem sok szempontból kevesebb is. Egy csomó fizikai képessége gyöngébb az állatoknál, mentálisan viszont összehasonlíthatatlanul magasabb szinten áll, és egyértelmű, hogy az emberi élet alapelve az, hogy "többet ésszel, mint erővel". De ehhez át kell alakítania maga körül a világot, a maga ("önző") céljaira és hasznára fordítani azt, és ebben maximum csak önkéntes mérsékletet tanúsíthat, de nem lehetséges, hogy ne csinálja. Márpedig emberből egyre több van és egyre erősebben átalakítja a világot, és ennek előre láthatóan nem fog tudni sem véget vetni, sem több természetet előállítani, mint amennyit elhasznál, szóval ennek csakis összeomlás lehet a vége, semmi más, és ezért még csak hibáztatni sem lehet senkit, mert ez benne van a pakliban. És újra: az ember képtelen túlélni a természetben a természet részeként. Muszáj, hogy civilizációt építsen, csak azzal együtt válik túlélővé. A civilizáció a természettől különböző, sőt azzal sokszor szembenálló "másodteremtés". Vagyis az ember egy természet "alatti" és "természetfölötti" lény. Az ember alapvetően nem nevezhető a természet részének (hiszen természeti lényként pont nem volna ember).
Neville
2021. szeptember 01. 00:48
"Hasonló betegsége korunknak, mint Freudénak a hisztéria." Nem hasonló, hanem ugyanaz.
blondiner
2021. augusztus 31. 23:41
A valódi zöld: suvval jár, minimum 2500-as benne a motor. Nyáron 19 fokot tart a lakásában, télen szereti a 25 fokot. A kocsinak nem állítja le a motorját a boltok előtt, mert nyáron hamar bemelegszik, télen hamar kihűl. Nem iszik csapvizet, mert az nem jó - de harcol a PET palackok szelektív gyűjtéséért. Benzinmotoros fűnyírója van. A csapadékvizet a kommunális csatornába vezeti. Nem komposztál, mert büdös. Amennyiben házas, a feleség legalább 5 méter hosszú, és 2 tonnás kocsit kap (minimum 2500 motorral), mert ha balesetet okoz, akkor a másik kocsiban legyen nagyobb a baj. A momentumra, vagy a pm-re szavaz.
mucsay
2021. augusztus 31. 20:28
ahogy a klímakonferenciákra is mindenki magánrepülővel érkezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!