A politikai korrektség jobboldali harcosai

2021. augusztus 11. 17:03

Álságos és hazug mindaz, amit a társadalomra kényszerítenének.

2021. augusztus 11. 17:03
Lakner Dávid
Magyar Hang

„A hazai jobboldal kultúrharcos hevülete mára a nyugati píszíterrorista eltörléskultúra (»cancel culture«) ikertornyává vált. Nekiesnek a Cannes-ból a fődíjat elhozó filmnek, miközben azt még nem is láthatták, csak olvastak valamit arról, hogy ez is olyan alkotás. (Ahogy, felteszem, nem látták Julia Ducournau rendező előző, Nyers című, amúgy rendkívüli filmjét, és ha látták is volna, nem tudnák értelmezni.) Töröltetnének filmeket a Netflixről, miközben azokat meg sem nézik, csak a tematikából indulnak ki. Nem értik, hogyan működnek a műalkotások, azokat az ideológiai küzdelem eszközeinek hiszik. Ennek jegyében mára ott tartanak, hogy ha komolyan vennék, amilyen törvényeket hoznak, minden második könyvesboltot be kéne záratniuk, és a nyitva maradókban is lefóliáztatniuk a könyvek kétharmadát.

A kultúrharc jobboldali képviselői azt gondolják, hogy a nyugati píszípropaganda ellen küzdenek, de valójában csak ahhoz hasonulnak, maguk is a cancel culture képviselőivé válnak. Mindezt úgy, hogy a magánéletükben balos hardcore-t és provokatív szövegvilágú metalzenét hallgatnak, nem élnek házasságban, szabados szexuális életet folytatnak, imádják az annyit ostorozott Hollywood által kitermelt popcornfilmeket, ha pedig esetleg vannak gyerekeik, hát őket sem úgy nevelik, ahogy a nyilvánosságban elvárnák mindenki mástól. Épp ezért álságos és hazug mindaz, amit a társadalomra kényszerítenének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 12. 13:30
0000000000000000000000
Anonymtalan
2021. augusztus 12. 12:55
Ez a hippi a "Teadélután"-on is pont ugyan ilyen hülye volt, mehetne etalonnak: a hülyeség etalonjának, bár abból túl jelentkezés van, időbeli konstans "minőséget" hoz.
kolozsv
2021. augusztus 12. 08:40
"Nem értik, hogyan működnek a műalkotások, azokat az ideológiai küzdelem eszközeinek hiszik." Na, itt hagytam abba. Ez a kis hülye semmit nem ért a világból? A leggyalázatosabb eszköz a műalkotás az ideológiai fronton. Ahol az ideológia rendben, ott a műalkotás is rendben. De ahol az ideológia embertelen, silány, ott a műalkotás is az. Sokszor a műalkotás maga buktatja le készítőjét. Bár nem ítélem el a megélhetésükért alkotókat, de nem volt olyan régen Rákosi elvtárs éltetése jeleseink által... Miközben mások kivándorolni kényszerültek vagy ládagyárba dolgozni.
lofejazagyban
2021. augusztus 12. 08:18
csaxólok, a csávó évekig a Mandineren volt megmondóember, igaz ergé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!