A nevelésnek lőttek

2021. augusztus 25. 23:13

A gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga, ez volt a legfontosabb érv a pedofiltörvényre.

2021. augusztus 25. 23:13
null
R. Kiss Kornélia
Magyar Hang

„Az, hogy a gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga, a kormány legfontosabb érve volt a pedofiltörvényről szóló vitákban. Kár, hogy ez az érvelés már a születése pillanatában is egy szépen fejlett ellentmondás volt: a vitatott gyermekvédelmi törvény ugyanis nem úgy rendelkezik, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga.

Hanem úgy, hogy csak nyilvántartásba vett civil szervezetek tarthatnak iskolai szexuális felvilágosító foglalkozást, és persze a pedagógusok. Vagyis az iskolában is folyhat szexuális nevelés. Miközben a kormány folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy az európai bírálók nem olvasták el a törvényt, az érvelésből úgy tűnt, mintha ezt ők maguk sem tették volna meg. 

Nem így Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár, aki vélhetően a kormánytagoknál sokkal alaposabban elolvasta a jogszabályt. Nem csak arra mutatott rá, hogy szükség és lehetőség van iskolai szexuális felvilágosításra, hanem arra is, hogy hány éves kortól: szerinte 14 éves kor után, mert a gyermek ekkor éri el a szükséges szellemi és biológiai érettséget.”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MiPa
2021. augusztus 26. 18:37
1977. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról. //A jogszabály mai napon ( 2021.08.xx. ) hatályos állapota.// https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700031.TV "Szülői jogok és kötelességek 12. Paragrafus (1) A GYERMEK SZÜLŐJE JOGOSULT és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, ÉRTELMI, ÉRZELMI és ERKÖLCSI fejlődéséhez szükséges feltételeket ... BIZTOSÍTSA. " Ez a ma is hatályos törvényi megfogalmazás, ami tartalmazza a vitatott kijelentést (a nagybetűs kiemelés tőlem származik). Az elmúlt hónapban meghozott törvény nyilván azért nem tartalmazza ezt külön is, mert a teljes törvényben már benne volt és nem változott, tehát nem kellett újrafogalmazni.
sorivo4
2021. augusztus 26. 18:34
Tilos a buzipropaganda az iskolákban. Mert a szülők joga eldönteni, hogy mit engednek be az iskolákba és mit nem. Mi nem világos ezen?
kolozsv
2021. augusztus 26. 16:46
Örülünk kisanyám, hogy megértetted a törvényt.
nemecsekerno_007
2021. augusztus 26. 11:30
Meddig rágjátok még ezt a gumicsontot?!?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!