A múlt hatalma

2021. augusztus 30. 07:14

Sajnos, hosszú évek óta a múlté a magyar választóközönséget szolgálni igyekvő közszolgálati médium.

2021. augusztus 30. 07:14
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Akik csak az elmúlt néhány évben kapcsolódtak be a magyar belpolitikába, elsőre talán el sem hinnék, hogy volt idő, amikor Orbán Viktornak kemény, kényelmetlen kérdéseket is fel mertek tenni az állami televízió műsoraiban. Akik évek óta a közmédiának a mostani hatalom érdekeit egyértelműen kiszolgáló műsorpolitikájához vannak szokva, meghökkennének azon, hogy a jelenlegi kormányfő első miniszterelnöksége idején (1998–2002) Baló György újságíró a közszolgálati adón időnként kemény szellemi küzdelemre tudta kényszeríteni Orbánt, aki a kamerák előtt még azt is bevallotta az interjúsorozat elején, hogy izgul. A hatalomba való 2010-es visszatérése után nem sokkal aztán a kormányfőt a felkészült Mészáros Antónia kérdezgette nem túl keményen, de határozottan: az újságíró a miniszterelnöki interjú után repült is a közmédiából. Sajnos, hosszú évek óta a múlté a magyar választóközönséget szolgálni igyekvő közszolgálati médium.”

Kép forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PPK
2021. augusztus 30. 13:35
Nem az fáj hogy va jobboldali medium is, hanem az hogy harmarangú nyaloncokkal van tele.
PPK
2021. augusztus 30. 13:33
Az nem cáfolja a kedves antipatikus szakértő úr állítsák, ha más médiumok is elfogultak. Az M1, Kossuth nézhetetlen hallgathatatlan. A háromnegyed órás hiradóban nincs hír. Ún. kényes témakat -pl. Lengyelországban megszűnt kormánytöbbség - meg sem említenek. A pénteki Orbán Viktor monológot ki nevezi interjúnak? Aznap minden híradás Orbán és Gulyás idézetekkel van tele. A riporterek tehetségtelenek. Nem az elfogultság a baj, hanem a butasággal. Halotta már valaki a kövér külpolitikai szeresztő uszítását? Vagy egy buta liba Karácsony riportját? És em borzadt el?
Csendőr
2021. augusztus 30. 13:23
45+20 évig az ön által szeretett média volt 90%-os túlsúlyban. Az utóbbi 11 évben egy picit változott a helyzet. Most csak 70% a baloldalé. Ez nagyon fáj, ugye?
Csendőr
2021. augusztus 30. 13:00
Ja és Baló György. Egy véres szájú komcsi volt. A régi beidegződés:csak az a szakember független újságíró, aki balról jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!